Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, () - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Almanya'nın Bayern Münih takımını 4-0 mağlup ederek finale yükselmesi İspanya'da coşkuyla kutlandı.

Karşılaşma sonrası sokaklara inen İspanyollar, Real Madrid'in başarısını ülke genelinde sabaha kadar kutladı. Başkent Madrid'deki kutlamaların merkezi ünlü Cibeles meydanı olurken, binlerce Madridli taraftar meydanda toplanarak tezahüratlar yaptı. Geceyi Münih'te geçirmek yerine İspanya'ya dönme kararı alan Real Madrid kafilesini, yerel saat ile 04.00'de çok sayıda taraftar havalimanında karşıladı.

Şampiyonlar Ligi'nde final maçı için ayrılan biletlerin sabahın ilk saatlerinde tükendiği belirtilirken, taraftarlar finalde Atletico Madrid yerine Real Madrid'in eski teknik direktörünün başında olduğu Chelsea'yi görmek istediklerini ifade ettiler.

Real Madrid'in Bayern Münih'i mağlup etmesi İspanyol devinin çok sayıda rekoru da kırmasını sağladı. İspanyol kulübü 4-0'lık bu galibiyetle 37 gole ulaşarak Şampiyonlar Ligi tarihinin bir sezonda en fazla gol atan takımı oldu. Cristiano Ronaldo ise attığı iki gol ile 16 gole ulaşarak bu şampiyonanın bir dönemde en fazla gol atan oyuncusu olma unvanına kavuştu. Real Madrid ayrıca tarihinde ilk defa Bayern Münih'i sahasında yenme başarısı gösterdi. Bayern Münih'e deplasmanda şimdiye kadar birden fazla gol atma başarısı gösteremezken, 4 gol atarak kırılması güç bir rekor kırdı.

Bu arada Real Madrid galibiyetinde bir coşkuda medyada yaşandı.

İspanya'nın önde gelen televizyon ve gazeteleri, manşetlerinde bu galibiyete geniş yer verdi. Televizyonlar sabaha kadar spor programları düzenleyerek zaferi tartıştı. Bayern Münih'i yenmenin kupayı almış kadar önemli olduğuna dikkat çeken spor yazarları, bu galibiyetin Madrid futbol tarihine altın harflerle geçeceğini ileri sürdüler.

Marca gazetesi, "Real Madrid, Bayern Münih tarihini yeniden yazdı" başlığı altında Madrid takımının Münih'de çok sayıda bir ilki başardığını savundu. As gazetesi, "Münih'i yaktık, sırada 10. kupa var" manşetini attı. Gazete, Real Madrid'ın Almanlara taktik ve kontratak futbol dersi verdiğini iddia etti. El Mundo Deportivo gazetesi, "Madrid Bayern'in üzerinden geçti" manşeti ile İspanyol kulübünün Almanları ilk yarıda ezmeyi başardığını yazdı. Sport gazetesi, "Madrid Guardiolalı Bayern ile dalga geçti" manşeti atarak Katalan hocanın Real Madrid'i durdurmak için aciz kaldığını belirtti.

mç (os)