TÜRKİYE Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Ragbi Federasyonunun kuruluşunda karşılaştıkları güçlükleri 'ya anlatırken, Uluslararası Ragbi içinde Ermeni lobisinin Türkiye aleyhinde çalıştığını öne sürdü.
Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, 'ya özel açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin Kömürcü, Avrupa Ragbi Federasyonu'na üye olurken Paris'te 2011 yılı sonbaharında karşılaştıkları güçlükleri şöyle anlattı; "Giriş sürecimiz çok zahmetli oldu. Türkiye Ragbi Federasyonu olarak ismimizi sayın bakana arz ettik. Bakanımız uygun görerek konuyu başbakanımıza iletti. Başbakanımızın imza vermesinden sonra resmi gazetede yayınlanarak ismimiz Ragbi Federasyonu oldu. Ne hikmetse Türkiye'nin girmemesi için FİRA sürekli bir ayak oyunu içerisindeydi. Direkt yetkililerini değil, IRB'de görev alan büro elemanları sorun çıkarttı. Bir ara üyelik başvurumuzda başbakanımızın imzasını tanımayınca, konuşmada hadlerini bilmeleri gerektiğini hatırlattık. Başbakanımızın dünya lideri olduğu, onun imzasının tartışılamayacağı konusunda onları uyardık. Hatalarını anlayarak toplantıyı terk ederken bizi tekrar içeri davet ettiler. Masaya oturduk. Avrupa Ragbi Federasyonu'na üyeliğimiz çok zahmetli bir süreçten sonra gerçekleşti."
Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Azerbaycan galibiyetinden sonra Ragbi Milli Takımı bir üst lige çıkınca Türkiye'nin ragbide Rio Olimpiyatları'na gideceğinden umutlu olduğunu belirterek, Ermeni lobisinin kuvvetli olduğu Paris'e ayın 28'inde gideceğini söyledi. Kömürcü, şöyle konuştu; "Ayın 28'inde Fransa'ya gidip 29'unda bir üst gruba çıktığımızın beratını alacağız. Orada Olimpiyat kotasında olduğumuzun formunu nasıl sunacaklarını bilmiyorum. Bize orada onları anlatacaklar. Bundan sonra tek hedef bir üst grupta ortalarda kalıp Olimpiyat potası alacak grupta elimizden geleni yapmak olacak. Benim tek hedefim var: 2016 Olimpiyatları. Diğer branşlardan ekip sporundan en uygun olanı bana göre Ragbi. 2016 Olimpiyatları'nda milli takımı Rio'ya götürmeyi ve mutlu son hedefimize yaklaşmayı hedefliyorum. Tek amacım 2016 Olimpiyatları'nda Türk Milli Ragbi takımının olması."
Bunun nasıl gerçekleşeceğini soran muhabirine Başkan Şahin Kömürcü, "Çok çalışmamız lazım. Tüm sporcularımızı bulmamız lazım. Avusturalya'da, Yeni Zelanda'da, Avrupa'nın muhtelif ülkelerinde oynayan sporcularımızı bulmamız lazım. Onları toplamamız lazım. Avrupa'daki kupalarda oynarken zaten durumumu göreceğiz ama yöneticilerimin, her şeyden önce sporcularımızın takımlarına inanmış olduğunu görüyorum. Rabbim yüzümüzü kara çıkarmazsa inşallah Olimpiyatlara gideceğiz" dedi.
Ev sahibi Slovakya'yı 55-3 yenmeyi başaran Türkiye Ragbi Milli Takımı namağlup olarak Türkiye'ye dönüyor. Türk millilerinin grubundaki başarısının en önemli tarafı hiç try yemeden bir üst lige çıkması. Try, ragbi oyuncusunun gol çizgisini geçip topu yere koyması.
Öte yandan Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Ankara'ya döndüğünde konuyla ilgili şikayet mektubu göndereceğini ifade etti.