Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıklarını sürdüreceği Avusturya hazırlık kampına gitmeyecek oyuncular belli oldu.

Teknik direktör Prandelli'nin 3 gündür Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı çalışma ve ön izlemeler sonucunda başta kaptanlardan Sabri Sarıoğlu olmak üzere Eboue, Dany, Lucas Ontivero, Gökhan Zan, Yiğit Gökoğlan, Engin Baytar, Sercan Yıldırım, Kaan ve Endogan Adili'nin kampa götürülmemesine karar verildi.

Kampa gidemeyenler arasında Sabri'nin yanısıra Emmanuel Eboue'nin yer alması da şaşkınlıkla karşılandı. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan Eboue Galatasaray'dan yılda 2 milyon euro kazanıyor. Eboue başka bir takıma gitmek istemez ise bu yüksek maliyeti ile ne olacağı da ayrı bir sorun olarak duruyor. Savunmada yerli sıkıntısı yaşanmasına rağmen Gökhan Zan da Prandelli'nin makasından kurtulamadı. Ayrıca geçen sezonun devre arasında transfer edilen Endoğan ve yeni transfer edilen gurbetçi Kaan da kamp kadrosunda yer almadı. Bu oyuncular kiraya verilerek tecrübe kazanması sağlanacak.

Sarı kırmızılı yönetim bu oyunculara kendilerinin düşünülmediğini bildirerek, kulüp bulmalarını isteyecek ve transfer olmaları için kolaylık sağlanacak.