Galatasaray'ın yeni hocası Cesare Prandelli, üniversiteye hazırlanan gençlerden bile yoğun öğrenme ve çalışma temposu içine girdi.

İlk kez ülkesi İtalya dışında bir ülkeye çıkarak takım çalıştıracak olan Prandelli, Galatasaray'ın 36 kişilik oyuncu kadrosu hakkında detaylı bilgiler öğreniyor.

Hazırlık kampı öncesinde önce takımını ve futbolcuların kişisel özelliklerini tanımaya çalışan Prandelli detaycı kişiliği yüzünden yoğun bir tempo içine girdi. Galatasaray'ın geçen yıl yaptığı maçları izleyen Prandelli, ayrıca tek tek oyuncular için hazırlanan istatistiki bilgileri ve video görüntülerini de incelemeye aldı. Ayrıca yeni transferlerin özelliklerini de öğrenmeye çalışan tecrübeli teknik adam 36 kişilik kadroyu 26 ya da 27 kişiye düşürecek. Bu yüzden kılı kırk yararak detaylı bir çalışma Florya'da sürdürülüyor.

Sarı kırmızılı futbolcuların bugünlerde yapılan sağlık ve fiziki efor testlerini de yardımcılarıyla birlikte inceleyen Prandelli, geçen yılki performans verileri sonucunda oyuncu elemesini gerçekleştirecek ve Avusturya'da yapılacak kampa kadar oyuncularını tamamen tanımış olacak.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Manicni'den de oyuncularını tanıma amacıyla görüşen Prandelli yardımcısı Erdal Keser ve kulübün scout ekibi ile birlikte teknik detaylar için çalışma yapıyor.