A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'ndaki ilk maçındaFransa'ya 55-39 yenildi.
İLK PERİYOTA HIZLI BAŞLADIK
Karşılaşmaya etkili savunmayla başlayan, top kaybı ve dış atışlara zorladığı rakibine ilk dakikalarda sayı şansı tanımayan A Milli Takım, Sanders ve Nevriye'nin basketleriyle 6. dakika içinde skoru 8-0'a getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde Ayayi, Ciak ve Miyem ile farkı azaltmaya çalışan Fransa'ya Birsel, Nevriye ve Olcay'la karşılık veren ay-yıldızlı ekip, ilk periyodu 16-8 önde tamamladı.
SÜPER LİG VE DÜNYA LİGLERİNDEN MAÇ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
2. ÇEYREKTE 3 SAYI
İkinci çeyreğe Gruda ve Michel'in sayılarıyla başlayan Fransa karşısında milli takım, periyot boyunca hücumda zorlandı. Millilerin sadece 3 sayı üretebildiği çeyrekte Fransa, özellikle Miyem ve Michel'in basketleriyle önce aradaki farkı eritti, ardından da öne geçerek devre sonunda soyunma odasına 22-19 önde girdi.
3. PERİYOTTA TUTUNAMADIK
Üçüncü periyoda Bahar ve Nevriye'nin sayılarıyla 7-0'lık seriyle başlayan A Milli Takım, 22. dakikayı 26-22 önde geçti. Çeyreğin kalan bölümünde Birsel ve Sanders dışındaki oyuncular skora katkı yapamazken, periyodun son 2 dakikasında 6 sayı bulan Fransa, son çeyreğe 41-35 önde girdi.
FARK AÇILDI
Son periyoda Işıl'ın basketiyle başlayan A Milli Takım, rakibine 3,5 dakikadan fazla sayı şansı tanımasa da skor üretmekte zorlandı. Maçın son 6 dakikasında basket kaydedemeyen milliler karşısında Miyem, Epoupa, Ayayi, Bouderra ve Yacoubou'yla sayılar bulan Fransa, karşılaşmadan 55-39 galip ayrıldı.