Galatasaray'ın Beko Basketbol Ligi Play Off Finali 7. maçına çıkmamasının etkileri spor camiasını sarsmış durumda. Galatasaray'ı final maçına çıkarmak için son ana kadar uğraşan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, sarı kırmızılı yönetim geri adım atmayınca şimdi de bu olayın yaptırımı için kolları sıvayacak.

Basketbol Federasyonu maç öncesi yaptığı girişimlerde sarı kırmızılı yönetime son olarak, Galatasaray'ın Euroleague gidemeyeceği tehdidinde bulundu. Federasyonun, FIBA Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam önce bir açıklama yaparak, Galatasaray'ın federasyonun izni olmadan Avrupa'ya gidemeyeceğini söyledi. Bu açıklamanın hemen ardından TBF Başkanı Turgay Demirel özel bir kanala yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın federasyonun izni olmadan Avrupa'ya gidemeyeceğini yineledi.

Bu açıklama sonrasında Turgay Demirel'in Euroleague ve ULEB yöneticileri ile konuşup, "Galatasaray, son maça çıkmaz ise onları Avrupa'ya almayız" açıklamasının yapılması istediği ileri sürüldü. Ayrıca bu iddianın devamında, Euroleague yönetiminin bu isteğe şiddetle karşı çıktığı ve TBF yetkililerine, "Böyle birşey mümkün değil. Euroleague kar amaçlı bir kurum olup, final serisi ile alakası bulunmamaktadır" cevabı verildiği ileri sürüldü.

Galatasaray Yönetimi bir yandan TBF ile önümüzdeki yılın cezası için savunmaya hazırlanırken, bir yandan da basketbol takımını şampiyon kabul ederek Ergin Ataman ve oyuncularına şampiyonluk primi verecek.

Sarı kırmızılı Yönetim ayrıca bu akşam Galatasaray Adası'nda tüm basketbol takımına şampiyonluk yemeği verme kararı da aldı.

KADİR ÇETNÇALI - İSTANBUL /