Teoman ERİŞ/ ALANYA,(Antalya),() - TÜRKİYE Plaj Futbolu Milli Takımı, normal süresi 1-1 tamamlanan hazırlık maçında Rusya'ya bire bir penaltı atışları sonunda 2-1 mağlup oldu.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 14 Mayıs'ta kampa giren Türkiye Plaj Futbolu Milli Takımı, ilk hazırlık maçında Rusya ile karşılaştı. Seremoni sırasında tribündeki FIFA Plaj Futbolu Hakem Eğitimcisi Serdar Akçer ve Antalya bölgesi plaj futbolu hakemleri, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için pankart açtı. Siyah tişört giyen hakemler, üzerinde 'Soma'da kaybettiğimiz canları saygı ve rahmetle anıyoruz' yazan pankartı tribüne astı. Karşılaşma hayatını kaybeden madenciler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı.
MÜFTÜOĞLU'NUN GOLÜ YETMEDİ
Milli Egemenlik Plajı'nda oynanan maçta ay yıldızlılar 2'nci periyodun 7'nci dakikasında takımın teknik direktörü ve oyuncusu Adil Müftüoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sadece 26 saniye sonra konuk takım İlya Leonov golüyle eşitliği sağladı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere tamamlandı. Plaj futbolu kuralları gereği daha sonra bire bir penaltı atışlarına geçildi. İlk penaltı atışını kullanan Aleyev Makaron takımını 1-0 öne geçirdi. Ay yıldızlı takım adına atışı kullanan Cem Keskin penaltıyı gole çeviremeyince karşılaşmayı Rusya 2-1 kazandı. Milliler, 2'nci hazırlık maçında yarın yine Rusya ile karşılaşacak. 

TE (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)