TÜRKİYE Milli Futbol Takımı eski Teknik Direktörü Seep Piontek, Fatih Terim'in Türk milli takımını iyi yerlere getireceğine inandığını belirterek, "Fatih Terim, Türk futbolunun kalbini bildiği için başarılı olacaktır" dedi.
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde 14-18 Kasım günleri arasında Türkiye, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'nın katılımıyla düzenlenen 18 Yaş Altı Uluslararası Futbol Turnuvası'nı izlemek işin gelen Seep Piontek, gazetecilerin soruları üzerine Fatih Terim'in milli takımın başına getirilmesini değerlendirdi. Fatih Terim'in dünya çapında bir teknik adam olduğunu vurgulayan Piontek, "Daha öncede Fatih Terim milli takımda başarılara imza atmıştı. Sadece milli takımda değil Galatasaray'da da başarılara imza attı. İnanıyorum ki Fatih Terim Türk milli takımı en iyi yerlere getirecektir" dedi.
'TERİM BAŞARIYI GETİRECEKTİR'
Fatih Terim'in Türk milli takımının kalbini iyi bildiğini kaydeden Piontek, şunları kaydetti:
"Türk futbolu, Hiddink'ten önce iyi yerlere gelmişti. Hiddink'ten sonra Türk futbolunda düşüş yaşandı. Şimdi hayatı başarılarla dolu Fatih Terim göreve geldi. Türkiye'ye gelen yabancı teknik adamlar Türk futbolunun kalbini bilmiyor. Terim, Türk futbolunun kalbini iyi bildiği için başarılı olacaktır. Ben Türkiye'de görev yaparken kendisi benim asistanımdı. Çok hızlı öğreniyordu. Terim, dünya çapında bir teknik adamdır. Galatasaray'daki başarıları buna en güzel örnektir. Terim'i diğer teknik adamlardan ayıran en önemli özelliği ise Türk futbol takımının kalbini çok iyi bilmesidir. Türkiye, Hollanda yenilgisi olmasaydı şampiyonaya gidecekti. Türk futbolunun dünya çapında kendisini göstermesi için 2 yıla ihtiyacı var."
TÜRKİYE'DE İYİ OYUNCULAR VAR
Türkiye'de Avrupa'da oynayacak seviyede futbolcuların olduğunu vurgulayan Piontek, "Avrupa'da yaşayan çok iyi Türk Futbolcuları var. Onların da iyi yerlere geldiğini görüyoruz. Türk futbolu 2 yıl sonra çok iyi yerlere gelir. Buna en güzel örneğin Real Madrid ve Arsenal'da oynayan Türk futbolcularıdır" dedi.
Piontek, bir soru üzerine ise Galatasaray'ın Kopenhag'a yenilmesine şaşırdığını söyledi.