ULEB Eurocup'ın yeni sezonunda yer alacak takım sayısı 48'den 36'ya, Türk takımlarına ayrılan kontenjan ise 4'ten 2'ye düşürülürken Beko Basketbol Ligi'nde yarı final oynayan Pınar Karşıyaka, Banvit'le birlikte Euroleague'den sonra Avrupa'nın en prestijli kupasına katılma hakkı kazanan 2 Türk takımından biri oldu. ULEB'e başvuran Beşiktaş ise wildcard alarak kupaya davet edildi.
Geçen sezon 2'nci tura adını yazdırdığı zorlu kupada üst üste ikinci kez mücadele edecek Pınar Karşıyaka'da Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı hedeflerini yükselttiklerini söyledi, "Bu sezon Avrupa arenasında adımızı son 4 takım arasına yazdırmayı istiyoruz. Hem ülkemizdeki hem de Avrupa'daki hedeflerimiz için iddialı bir takım kuracağız" dedi.
KOMBİNELER SATIŞA ÇIKIYOR
Pınar Karşıyaka'nın lig ve Eurocup'ta geçerli olacak sezonluk kombine ile VIP kartlarının fiyatları belirlendi. Kartların fiyatları 800 ile 1500 TL arasında değişiyor. Kombineler temmuz ayında satışa çıkacak. Yeşil-kırmızılılar rakip bench yanındaki tribünü bu sezon sosyal sorumluluk projelerinde kullanacak. Kurumlarla temasa geçecek yönetim bu alana yalnızca engelli, lösemili çocukları ücretsiz olarak alacak.