EUROCUP 2'nci tur I Grubu’nda Ulm ve Nanterre ile oynadığı ilk 2 maçını kaybeden Pınar Karşıyaka, üçüncü sınavında yarın kendisi gibi iki yenilgisi bulunan İtalya temsilcisi Foxtown Cantu’ya konuk olacak.
Mapooro Arena’daki karşılaşma 21.30’da başlayacak. Zorlu mücadelede kazanan taraf tur umudunu sürdürecek, kaybeden ise gruptan çıkma şansını büyük ölçüde yitirecek.
Kupada son 5 maçından boynu bükük ayrılan yeşil kırmızılı ekip, bu sezon Avrupa’da 6 deplasmanda tek galibiyetle yetindi. Eurocup’ta A Grubu’nu lider bitirerek 2'nci tura yükselen Foxtown Cantu, İspanyol devi Real Madrid’le birlikte en çok Avrupa Kupası kazanan takım özelliğini koruyor. Cantu’nun müzesinde 2 Euroleague, 2 Kıtalararası Kupa, 4 Saporta Kupası, 4 Koraç Kupası bulunuyor.
SARICA 20 YIL SONRA
Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca, Cantu’ya 20 yıl aradan sonra bir kez daha rakip olacak. Sarıca’nın oyunculuk döneminde formasını giydiği Anadolu Efes 1993-94 sezonunda Avrupa Kulüpler Şampiyonası B Grubu’nda Cantu’yla eşleşmiş, Efes iki maçı da kazanırken, Sarıca o karşılaşmalarda 11’er sayıyla oynamıştı. "Zor bir deplasman bizi bekliyor" diyen genç antrenör, "Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. (YC/AÖ)