ULEB Eurocup’ta ilk tura fırtına gibi başlayan Pınar Karşıyaka, 2'nci tur grubundaki 3 maçta da galibiyet yüzü görmedi. Pınar Karşıyaka'nın bu sonuçlarla son 16’ya kalma ihtimali büyük oranda bitti.
İlk kez mücadele ettiği zorlu kupanın birinci etabında E Grubu’nda yer alan Pınar Karşıyaka, ilk 5 maçta 4 galibiyet elde ederek tur vizesini erken aldı. Daha sonra düşüşe geçen yeşil kırmızılı ekip, gruptaki son üç maçını kaybetmesine rağmen 2'nci tura yükseldi. 2'nci turda I Grubu’nda güçlü rakiplerle eşleşen İzmir ekibi, Ulm ve Nanterre’den sonra dün de Cantu’ya yenilip, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.
Avrupa’daki son 6 maçından yenilgiyle ayrılan Pınar Karşıyaka, özellikle deplasman karşılaşmalarında hayal kırıklığı yaşadı. Pınar Karşıyaka temsilcisi bu sezon Avrupa’da 7 dış saha maçında 6 mağlubiyet alırken, I Grubu’nda galibiyeti bulunmayan tek takım olan Pınar Karşıyaka’nın son 16’ya kalma ihtimali büyük oranda bitti. Pınar Karşıyaka kalan maçlarında Cantu ve Ulm’ü ağırlayıp, Nanterre’ye konuk olacak. İlk iki takımın üst tura çıkacağı grupta Nanterre’nin 3, Ulm’ün 2, Cantu’nun 1 galibiyeti bulunuyor. EK(YC/AÖ)