BASKETBOLDA bu sezon kazanılan Türkiye Kupası ve ligdeki yarı finalin ardından transfer piyasasının gözdesi haline gelen Pınar Karşıyakalı oyunculara teklif yağıyor.
Yeşil kırmızılı ekipte kiralık oynayan Batista'ya Madical Park Trabzonspor, Can ve Egemen'e Fenerbahçe, Barış'a Anadolu Efes talip olurken, Jon Diebler de Hırvatistan şampiyonu Cedevita Zagreb'in transfer listesine girdi.
Sözleşmesi sona eren Diebler'i bırakmak istemeyen yönetim, yeni bir kontrat önerdiği ABD'li oyuncudan yanıt bekliyor. Diebler, bu sezon ligde 12.7 sayı, 3.1 ribaund, play off'ta ise 11.3 sayı, 3.6 ribaund ortalaması yakaladı. Yabancılardan Dixon ve Batista'yı da kadroda tutmak isteyen yeşil kırmızılılar dış transferde Royal Halı Gaziantep'ten pivot Sertaç Şanlı ile ilgileniyor.
PINAR KARŞIYAKA'DAN TEPKİ
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun kararları, Pınar Karşıyaka'yı isyan ettirdi. play off'taki Anadolu Efes maçında Hakem Emin Moğulkoç'a yabancı madde atıldığı ve küfürlü tezahürat yapıldığı gerekçesiyle ceza alıp yarı finaldeki Fenerbahçe müsabakasına yalnız kadın ve çocuklar önünde oynadıklarını hatırlatan yöneticiler, şöyle tepki göstendiler:
"Buna karşılık Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 8 Haziran'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan final serisinin üçüncü karşılaşmasında yine Hakem Moğulkoç'a yabancı madde atıldı, oyun durdu, küfürlü tezahürat nedeniyle iki kez anons yapıldı ancak sarı kırmızılı ekip 25 bin TL cezayla yırttı. Bu nasıl standart."

EK(YC/AÖ)