KARŞIYAKA yönetimi ile basketbol şubesinin sponsoru Pınar arasında yaşanan reklam krizi tırmanıyor.
Yeşil kırmızılı kulübe yıllardır büyük destek veren Yaşar Holding bünyesindeki Pınar, sponsorluğunu üstlendiği basketbol takımının formasına Lassa ve EXPO 2020 reklamları alınınca ödemeleri durdurdu. Sponsorluk sözleşmesi ihlal edildiği gerekçesiyle kulübe ihtar çeken Pınar, bayram öncesi maaş ödemesini yapmadı.
Lig, kupa ve Avrupa’da sezona zirvede başlayan Pınar Karşıyaka’da maaşlarını alamayan yabancı oyuncular, teknik heyete sıkıntılarını bildirirken şube yönetiminin ricası üzerine Pınar, CSU Asesoft maçı öncesi maaşları ödedi. Anlaşmaya aykırı davranmadıklarını söyleyen Asbaşkan Nazım Torbaoğlu, "Sezon öncesi yaptığımız görüşmede gelir getirici ekstra reklam ve sponsorluk alabileceğimiz konusunda uzlaşmaya varmıştık" diye konuştu.
"Lassa sırt reklamı için 150 bin dolar verdi. EXPO 2020 reklamını ise ücretsiz taşıdık" diyen Torbaoğlu, "İzmir, tarihi bir EXPO adaylığı sürecinde. Avrupa’da kenti temsil eden bir kulüp olarak EXPO reklamını taşımamız gerektiğini düşündük. Takım üç cephede sezona müthiş başlangıç yapmışken Pınar’ın bu tepkisi bizi üzdü. Pınar’ın desteğini kaybetme pahasına da olsa sezon sonuna kadar bu reklamları kaldırmayacağız" dedi. EK(YC/AÖ)