PINAR Karşıyaka’da ilk yarıyı değerlendiren Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu ve Antrenör Ufuk Sarıca, başarı çıtasını yükselttiklerini, hedefleinin ligde ilk 4, kupada final olarak açıkladı.
Kulüp tarihindeki en yoğun ve zorlu ilk yarıyı geçirdiklerini belirten Ustaoğlu, "Kupada çeyrek finale çıktık. Ligde devreyi 10 galibiyetle beşinci bitirdik. Kaybettiğimiz 5 maçı da kazanabilirdik. Son yıllarda katıldığımız Eurochallenge’tan çok daha zorlu olan Eurocup’ta son 32’ye kaldık" dedi. 2'nci turda 8 Euroleague, 7 de Euroleage elemesi oynayan takım olduğunu hatırlatan Ustaoğlu, şöyle devam etti:
"Spor kulüpleri şehirlerin tanıtımı için en önemli değer. Lig ve Avrupa’da Pınar Karşıyaka gibi oynarsak, herkesi yeneriz. Takviye için sponsordan yanıt bekliyoruz."
Geçen sezon ligdeki yarı final ve Eurochallenge’taki finalle başarı beklentisini artırdıklarını söyleyen Ufuk Sarıca ise, "Beklentilere karşılık veriyoruz" diye konuştu. Sarıca, daha sonra şunları söyledi:
"Sezon başında iskeleti daha çok korumak isterdik. Yola 7 yeni isimle çıktık. Sürpriz takım algısını yıktık. Artık bizden çok daha yüksek bütçeli rakiplere yenilmemiz sürpriz kabul ediliyor. Ligde ilk 4 hedefine yürüyoruz. Kupada final istiyoruz. Tarihte ilk kez yer alıp tur atladığımız Eurocup’ta rotayı önümüzdeki haftalar belirleyecek. Oyuncularım sınırlarını zorluyor. Gerçekçi olmak, hedeflere oynamak için uzun ve kısa oyuncu takviyesi yapmamız, alternatifleri artırmamız şart." EK(YC/AÖ)