SPOR Toto Basketbol Türkiye Kupası’nda Türk Telekom’u uzatmada 87-80 yenerek yarı finalde Fenerbahçe Ülker’e rakip olan Pınar Karşıyaka, müzesinde bulunmayan kupaya göz dikti. Lig şampiyonu olduğu 1987’de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kaldıran Pınar Karşıyaka, Türkiye Kupası’nda 2005’te final, 2007’de yarı final oynamasına rağmen, koleksiyonu tamamlayacak bu değerli parçayı müzesine taşımayı başaramamıştı.
Pınar Karşıyaka'nın yıldızlar topluluğu Fenerbahçe Ülker ile oynadığı son üç maçı kazanması, yarınki randevu öncesi teknik kadroyu umutlandırıyor.
Fenerbahçe Ülker'i geçen sezon Play off ilk turunda 74-68 ve 81-78’lik skorlarla geçen Pınar Karşıyaka, bu sezon ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı 76-66 kazandı. Antrenör Ufuk Sarıca, "Kısıtlı kadromuzla üç cephede birden iyi sezon geçiriyoruz. Önce final, sonra kupa için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Pınar Karşıyaka, Spor Toto Türkiye Kupası yarı finalinde yarın Fenerbahçe Ülker’le karşılaşacak. Ankara Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak ve Lig TV’den yayınlanacak müsabakıyı kazanan ekip, final biletini alacak.

EK(YC/AÖ)