BEKO Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'i play off maçları sonunda saha dezavantajına rağmen 1-0 geriden gelerek eleyen Pınar Karşıyaka, antrenörü Ufuk Sarıca yönetiminde finallere ve yarı finallere abone oldu.
Geçen sezon Eurochallenge Cup'ta final, ligde yarı final oynayan Pınar Karşıyaka, bu sezon Türkiye Kupası finalinde yine Anadolu Efes'i devirip kupayı müzesine götürdü, ligde de üst üste ikinci kez yarı finala yükseldi. Son 7 sezonda dördüncü kez eşleştiği Efes'i ilk kez eleme başarısını gösteren Pınar Karşıyaka'nın yarı finalde Fenerbahçe'yle eşleşmesi, 1987'den sonra ikinci final ve şampiyonluk umudunu artırdı.
 Son iki sezonda Fenerbahçe'ye ezici bir üstünlük sağlayan Pınar Karşıyaka, güçlü rakibini geçen sezon play off, bu sezon da lig ve kupada oynadığı son 5 maçta yendi.
"AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK"
Bütçe ve kadro derinliği açısından kendilerinden kat kat güçlü takımlar karşısında ruhlarıyla mücadele ettiklerini söyleyen Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, şunları söyledi:
"Yarı finalde Euroleague'de şampiyon olmak için kurulmuş, Obradovic gibi dünyanın en ünlü teknik adamlarından birinin çalıştırdığı Fenerbahçe ile karşılaşacağız. Rakibimiz günlerdir dinleniyor ama bizim antrenör, oyuncu, yönetim ve taraftar bütünlüğüyle aşamayacağımız engel yok."
PARAYI EFES VERDİ DÜDÜĞÜ PINAR ÇALDI
Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i Türkiye Kupası finalinden sonra ligde de kendi silahlarıyla vurdu. Antrenörü Ufuk Sarıca, yıllarca formasını giyip, antrenörlüğünü yaptığı eski takımı Efes'le 2011-12 sezonunda yollarını ayırdı. Sarıca'nın o dönemde transfer ettirdiği Esteban Batista, İstanbul ekibinde şans bulamadığı için sezon başında Pınar Karşıyaka'ya kiralanırken 2 kulüp arasında yapılan anlaşma gereği Uruguaylı pivotun 1 milyon 200 bin Euro olan yıllık ücretinin 960 bin Euroluk bölümünü Efes karşıladı. Parasının büyük bir kısmını Anadolu Efes'ten alan Batista, Türkiye Kupası'ndan sonra play off serisinde 15.6 sayı, 11. 6 ribaund ortalamasıyla eski takımın yıkan isimlerin başında yer aldı.
İLK MAÇ PERŞEMBE
PINAR Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play off yarı final serisi, 22 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da başlayacak. Üç galibiyete ulaşan tarafın finalist olacağı seride ikinci maç 24 Mayıs'ta yine İstanbul'da, üçüncü ve dördüncü müsabakalar 27-29 Mayıs'ta İzmir'de, gerekmesi halinde beşinci karşılaşma da İstanbul'da oynanacak. Anadolu Efes randevusu sonrası İzmir'e dönmeyen yeşil kırmızılı ekip, perşembe günkü maç için İstanbul'da kaldı.

EK(YC/AÖ)