AVRUPA’nın iki numaralı kupası Eurocup’ta İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem’i Dixon’un son saniye basketiyle 81-80 mağlup ederek zirvedeki yerini koruyan Pınar Karşıyaka, bu sezon Arena’da oynadığı 5’inci resmi maçtan da zaferle ayrılmayı başardı.
Eurocup E Grubu’nda oynadığı 5 maçta 4’üncü galibiyetini elde ederek liderliğini sürdüren Pınar Karşıyaka, H Grubu’nda zirvede yer alan Beşiktaş’la birlikte Türkiye’nin gururu oldu. Son 32’ye kalması için grubu ilk üçte bitirmesi gereken Pınar Karşıyaka, 20 Kasım’da Bosna Hersek’te Igokea, 27 Kasım’da İzmir’de Romen Asesoft, 4 Aralık’ta Bulgaristan’da Lukoil, 11 Aralık’ta Arena’da Rus Khimki ve 18 Aralık’ta İsrail’de Hapoel’le karşılaşacak.
CEZA KORKUSU
Pınar Karşıyaka-Hapoel Jerusalem maçında bazı taraftarların sahaya çakı ve şişe atması, elde edilen başarıya gölge düşürdü. Yabancı maddelerin salona sokulması güvenlik zaafiyeti olarak yorumlanırken, sağduyulu taraftarlar, fanatiklere tepki gösterdi. Olaylar yüzünden FIBA’nın Pınar Karşıyaka'ya para cezası vermesine kesin gözüyle bakılırken, Teknik kadro saha kapama ya da seyircisiz oynama cezası verilmesinden endişe ediyor. Bu arada İsrail ekibini korumak için 6 Mossad ajanının İzmir’e gelmesi dikkat çekti.
USTAOĞLU ZORU BAŞARDIK
Hapoel galibiyetinin önemine dikkat çeken Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, grubun en tecrübeli ve güçlü takımını yenerek İzmir’in gururu olduklarını söyledi. Gruptaki tüm takımların bir diğerini yenebildiğini dile getiren Ustaoğlu, "Eurocup’ta ilk kez mücadele ediyoruz. Avrupa kamuoyu bizden bu başarıyı beklemiyordu. Favori değildik ancak takımdaki arkadaşlık ve karakterli oyunla zirveyi kaptırmadık" dedi.
Sahaya yabancı madde atanları "Kendini bilmezler" diye nitelendiren Ustaoğlu, "Söz konusu şahısların alkollü olduklarını öğrendik. Emniyet gerekeni yapıyor. Bu terbiyesizlere tepki gösteren gerçek taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Ustaoğlu, cumartesi günü Arena’da oynayacakları Tofaş maçının önemine değinerek, "Rakibimiz Fenerbahçe’ye ilk yenilgiyi tattırdı. Taraftarımızın desteği çok önemli" diye konuştu.

MK(YC/AÖ)