ANADOLU Efes’i 66-65 yenerek Spor Toto Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez müzesine götüren Pınar Karşıyaka, son yılarda futbol, basketbol ve voleybolda 7 finalden eli boş ayrılan yeşil kırmızılı camianın kabusuna nokta koydu.
Basketbolda 2005’te Türkiye Kupası’nda ilk kez finale yükselen Pınar Karşıyaka, Bursa’daki organizasyonda Ülker’e 71-41 yenilerek İzmir’e eli boş döndü. Geçen sezon tarihindeki ilk Eurochallenge finalinde evinde Krasnye ile kapışan Karşıyaka, farkı 17 sayıya kadar çıkardığı maçtan 77-76 mağlup ayrıldı ve bu dev kupayı 1 sayı farkla rakibine kaptırdı.
Yeşil kırmızılı ekip, futbolda 2001-2002 sezonunda 2'nci Lig play off finalinde Denizli’de Adana Demirspor’la karşı karşıya geldi. Karşıyaka 1-0 öne geçtiği maçı uzatmada yediği golle 2-1 kaybedip PTT 1'inci Lig biletini Adana Demirspor’a bıraktı.
2008-2009’da bu kez PTT 1'inci Lig’de Play off finalinde Ankara’da Kasımpaşa ile kozlarını paylaşan Karşıyaka, Süper Lig trenini 113'üncü dakikada yediği golle kaçırdı. Futbol takımı bir sonraki yıl İstanbul’daki Play off’tan eli boş döndü. Voleybol takımı ise 2011-2012’de Eskişehir, 2012-2013’te ise Antalya’daki finallerde 1'inci Lig’i averajla kaçırdı.
SARICA FIRTINASI
Pınar Karşıyaka’ya geçen sezon Eurochallenge Cup’ta final oynatan antrenör Ufuk Sarıca, bu sezon yeşil kırmızılı kulübe tarihindeki ilk Türkiye Kupası’nı kazandırdı. 1987’de kazanılan Lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndan bu yana 27 yıldır kupaya hasret kalan Pınar Karşıyaka, önümüzdeki sezon başında yine Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda final oynayacak. Ufuk Sarıca, şunları söyledi:
"Hiç olmayanı başardık. Gururluyuz. Pınar Karşıyaka bunu çoktan haketti. Finallerde bütçesi bizim kat kat üzerimizde olan Türk Telekom, Fenerbahçe ve Anadolu Efes’i yendik. Pınar Karşıyaka artık her yıl finallere oynayan bir takım olmalı."
SÜPER PRİM
Karşıyaka yönetimi kupa şampiyonu olan basketbol takımına süper prim dağıtma kararı aldı. Oyunculara kontratlarında yazan kupa primlerinin yanı sıra toplam 300 bin TL de ekstra prim verilecek. Pınar Karşıyaka kupa coşkusunu Eurocup’ta çarşamba Ulm, ligde ise pazar yine Anadolu Efes maçında taraftarıyla paylaşacak.
TWİTTER YIKILDI
Pınar Karşıyaka’nın Türkiye Kupası’nı dev rakiplerini geçerek kazanması sosyal medyayı salladı. Türkiye’nin dört bir yanında Pınar Karşıyaka'ya tebrik yağdı. Yeşil kırmızılılar geçen sezon Eurochallenge finali sonrası Rus takımı Krasniye Krylia’ya çiçek veren ezeli rakip Göztepe’ye göndermeler yaptı. Bir taraftarın paylaştığı, "30 yıldır kupa bekliyorum. Yeni transfer Jawad Williams, daha İzmir’i görmeden 5 günde kupa gördü" mesajı dikkat çekti.
DİNİZ YILLAR SONRA
Pınar Karşıyaka’nın çifte şampiyonluk kazandığı 1987’de henüz 33 yaşında genç bir yönetici olarak basketbol alt yapısında görev yapan Başkan Fatih Diniz, 27 yıl sonra kupa sevinci yaşadı. Diniz, "Salonu dolduran binlerce taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Euroleague takımlarını yendik. Bu takım taraftarının, sponsoru Pınar’ın desteğiyle, bu inançla ligde de başarılı olur" dedi. EK(YC/AÖ)