Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira,Spor Toto Süper Lig'de 1-0 yendikleri Medipol Başakşehir karşısında çok zorlandıklarını ancak yardımlaşarak galibiyete ulaştıklarını söyledi.

Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, zorlu maçlar yaparak Medipol Başakşehir'in karşısına çıktıklarına dikkati çekerek, "Takımın zorlandığı anlarda bu kulübü hissetmemiz, bir aile olduğumuzu hissetmemiz gerekiyor. Takım zorluk yaşarken, istediklerini yapamazken birbirine yardımcı olmalı. Bugün bu şekilde galibiyeti aldık" dedi.

Gaziantepspor karşısında 67 dakika, Celtic maçında da 25 dakika on kişi oynamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Portekizli çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Gaziantepspor karşısında on kişi, berbat bir sahada çok mücadele ettik. Fazlasıyla yıprandık. Birkaç gün sonra Celtic gibi bir maça çıktık. O maçın da 25 dakikasını yine on kişi oynamak zorunda kaldık. Bugün çok koşmamız ve mücadele etmemiz gerekti. Kaliteli bir takım vardı. 7 maçtır yenilmeyerek buraya gelmişti. 7-8 günde bir maç yapıyor. Taze görüntü sergiliyor. Bu durum bizim için geçerli değil. Benim oyuncularım süpermen değil."

Aziz Yıldırım'ın kadroya müdahale ettiği iddiaları

Vitor Pereira, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın kadroya müdahale ettiği yönündeki iddiaları sert bir dille yalanladı.

Pereira, "Bir gün bir başkan bana 'bu oyuncu girsin, bu oyuncu girmesin' desin, o oyuncu giremez. Hayatımda asla böyle bir şey yapmam. Kim olursa olsun böyle bir şey yapmam. Böyle şey olursa ben çeker giderim" ifadelerini kullandı.

Hakem Cüneyt Çakır'a sarılması

Maçın hakemi Cüneyt Çakır'a mücadele sonunda sarılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Portekizli teknik adam, iyi maç yöneten Çakır'ı kutlamak için böyle bir harekette bulunduğunu vurguladı.

Bundan sonraki maçlarda da kendisine başarılar dilediğini kaydeden Vitor Pereira, "İyi maç çıkardı. Başarıyla yönettiğini düşünüyorum" diye konuştu