Zafer BARIŞ/KAYSERİ,()– KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 6 profesyonel takımı ile 131 amatör takımı liglerde mücadele edecek Kayseri’de, liglerin başlamasına kısa süre kala İl Spor Güvenlik Kurulu’nu topladı.
Vali Düzgün başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, profesyonel liglerde mücadele edecek kulüp temsilcileri, ilgili kamu kurumlarının yöneticileri ve stadyum yöneticileri ile özel güvenlik şirketlerinin temsilcileri katıldı. Vali Düzgün, Kayseri’nin Süper Lig’de futbol, hentbol ve basketbol branşlarında, 1'inci Lig ve 3'üncü Lig’de de futbol ve basketbol branşlarında temsil edilecek olmasının, kentin spor kimliğinin öne çıkmasına önemli katkı sağlayacağını belirterek, bu durumun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Spor altyapısı konusunda son yıllarda önemli bir atılım sağlayan Kayseri’de spor zevkinin ve seyrinin artmasını amaçladıklarını ve sporseverlerin müsabakalara daha çok gelmesini istediklerini kaydeden Düzgün, hem kulüplerin hem de sporseverlerin ihtiyaçlarına yönelik tedbirleri alarak sorunsuz bir sezon geçirmeyi dilediklerini söyledi. Bu amaçla, liglerin başlamasına kısa süre kala genel bir değerlendirme yapmak ve görülen eksikleri gidermek adına İl Spor Güvenlik Kurulu’nun toplandığını ifade eden Vali Düzgün, başta güvenlik olmak üzere fiziki düzenlemeleri de içeren çalışmalar yürütüldüğünü işaret ederek, stadyumlarda huzuru bozanların tespit edilmesi amacıyla Kadir Has Stadyumu’ndaki kamera sayısının gece görüşlü ve hareketli kameralarla desteklenerek 460’a yükseltileceğini vurguladı. Sporseverlerin tribünleri doldurarak takımlarını desteklemesinin önemine de işaret eden Vali Düzgün, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen PASSOLİG uygulamasına da değinerek, şu bilgileri verdi: "Kayserili sporseverlerimizin takımlarımızı destekleyebilmeleri için stadyuma girişte kullanılmak üzere PASSOLİG kartı temin etmeleri gerekiyor. Tribün huzuru ve güvenliği düşünülerek uygulamaya konulan PASSOLİG kartı bulunmayan vatandaşlarımızın stadyumlara girişi mümkün olamayacaktır. Bu nedenle, vatandaşlarımız taraftarı oldukları takımlara ait PASSOLİG kartı alabileceği gibi Futbol Federasyonu’na ait kartları da alabilerek maçları izleyebileceklerdir. Kayseri takımlarının başarısında çok önemli payı bulunan taraftarlarımızın mağdur olmamaları için bir an önce bu kartı almaları gerekmektedir."
Vali Düzgün, yeni sezonda mücadele edecek profesyonel takımlarımız Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, AGÜSpor, Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, Rainbow Hentbol ve Şekerspor ile 131 amatör takıma başarılar dileyerek, kazasız belasız bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu.
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl yaşanan tribün olaylarına ilişkin sunumun yapıldığı İl Spor Güvenlik Kurulu daha sonra gündeminde bulunan 13 maddeyi görüşüp karara bağladı.

  FOTOĞRAFLI