Süleyman EKİN/ANTALYA, () - PASSO Genel Müdürü Özgür Gündoğan, 75 milyonluk ülkede sadece 1.5 milyon kişinin statlarda maç izlediğini söyledi. Gündoğan, "Statlardaki şiddet unsurları, düzensizlik kayboldukça insanların zaman içerisinde tekrar statlara döneceğini düşünüyoruz" dedi. Gündoğan, Passolig Kart sayesinde taraftarın kendisini statta çok daha güvenli hissedeceğini aktardı.
Bu sezon PTT 1'inci Lig'de mücadele edecek Antalyaspor'da yönetim, Passolig Kart alımlarını artırmak için Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan ile birlikte gazetecilerin karşısına çıktı. Antalyaspor Asbaşkanı Fikret Karakaş, Antalyaspor'u tekrar hak ettiği Süper Lig'e taşımak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek, "Taraftarlımız biran önce Passolig Kartı'nı alıp bizlere desteklemeye gelsin" diye konuştu.
KART ŞİDDET OLAYLARINI BİTİRECEK
Kulüp Asbaşkanı Ali İhsan Sav da 500 bin Antalyaspor Kart ile yıllık 11 milyon gelir hedeflediklerini belirterek, "Antalyaspor Kartı ile taraftara yük olmadan, hatta taraftardan yük alarak 1 milyon karta ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan ise kartın statlardaki şiddeti önleme açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi. Gündoğan, "Daha önceki kağıt biletlerde stada kimin girdiği belli olmuyordu. Bu nedenle stada gidenler kendilerini tam olarak güvende hissedemiyordu. Şiddet unsurları tam olarak tespit edilemiyordu. Artık aileler çok rahat maçlara gelebilir. Kafalarında artık güvenlikle ilgili bir sıkıntı olmayacak" diye konuştu.
'STATLARDA 5 MİLYON KİŞİYİ GÖRMEK İSTİYORUZ'
Türkiye genelinde şu an itibarı ile 200 bin kartın satıldığını hatırlatan Özgür Gündoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de 1.5 milyon insanın maçlara gittiğini öngörüyoruz. Veriler bize, 1 kişinin yılda en az bir kez stada gidip maç izlediğini söylüyor. Türkiye'de aslında potansiyel çok daha yüksek. 75 milyonluk ülkede sadece 1.5 milyon kişinin yılda bir kez de olsa statlarda maç izliyor olması çok düşük bir rakam. Bunun sebebi de stadyumlardan uzaklaşan aileler, kurumlar, arkadaş grupları. Stadlardaki şiddet unsurları, düzensizlik kayboldukça insanların zaman içerisinde tekrar statlara döneceğini düşünüyoruz. Biz statlarda 1.5 milyon değil, 5 milyon insan görmek istiyoruz. Hedefimiz de zaten bu sayıyı artırmak."
Antalyaspor Kartı'nın, 15 liralık ücretle Türkiye'nin en ucuz kartı olduğunu hatırlatan Özgür Gündoğan, "Passolig, Türkiye'nin en ucuz kredi kartı diyebiliriz. Kredi kartlarının bedellerine bakıldığında 50-60 TL gibi rakamlar görüyoruz. Ayrıca, bu kart diğer kredi kartlarının sahip olduğu başta taksitlendirme olmak üzere tüm özelliklere sahip" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI