ÖZEL Sporcular Spor Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Yüzme Şampiyonası, bugün Olimpik Yüzme Havuzu’nda başladı. İki gün sürecek olan şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 42 kulüpten 64 sporcu katıldı.
Açılış törenine, Bursa GHSİM Süleyman Şahin, Federasyon Başkanı Birol Aydın, spor şube müdürleri ve antrenörler katıldı. Açılış konuşmasında bu sporcuların özel olduğunu belirten Süleyman Şahin, şunları söyledi:
"Bursa, Engelli, paralinpik ve özel sporcuların merkezi oldu. Aralık ayında federasyonla birlikte futsal şampiyonası yaptık. Bu yarışmalarada 42 kulüpten 64 sporcu yarışacak. Özel sporcular bizim için önemli. Sporla hayata tutunmaları, sporla daha güçlü bir gelecek elde etme için tesislerimizde tüm engelleri kaldırdık. Bu şampiyonayı burada yaptığmız için mutluyuz. Güzel çalışmalar başlatılrı. Engelli okullarında spor faaliyeti başlattık. Bursada 500 tane engelli faal sporcumuz var. 25 antrenörümüz bunların eğitimiyle ilgileniyor, sporla rehabilitasyon yapılıyor."
Federasyon başkanı Birol Aydın ise, "Sporcularamız bölge şampiyonalarından seçilerek geldi. Engellilere fırsat verildiğinde neler yapabilceklerini bir kez daha gösterdik. Türkiye engellilerine sahip çıkmıştır. Sporun her alanında yeralmaya çalışıyorlar. Burada, Rio da yapılacak paralimpik oyunlarına hazırlık yapılacak olan A milli takımı secmeleri yapacağız" dedi.
Şampiyona yarın yapılacak olan müsabakalarla tamamlanacak.

CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF