Ankara-



Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, İlhan Cavcav Tesislerinde yaptığı haftalık basın toplasında son haftalarda alınan yenilgilerin oynadıkları oyunu ve performanslarını yansıtmadığını söyledi.

Bu hafta iç sahada oynayacakları Konyaspor maçıyla birlikte bu durumun değişeceğini söyleyen Özdilek toplantıda sözlerine şöyle sürdürdü:

"Son 3 haftadır kaybediyoruz ama şunu net söyleyebilirim ki takımımız iyi. Topladığımız bu 24 puanı biz yine bu oyuncularla topladık. Takımı korumak, takım olgusunu devam ettirmek benim için çok önemli. Bu nedenle takımın halinden memnunum. Üç maçtır niyetiyle ve mücadelesiyle sahada var olan bir Gençlerbirliği takımı var. Ama, futbol skor ve tabela oyunu. Mücadelemizin ve çabamızın son 3 maçtır skora yansımadığını düşünüyorum. Ama Konyaspor maçıyla bu değişecek."

Son haftalarda yapılan hakem hatalarına da değinen Mehmet Özdilek, hakemler hakkında şunları ifadeleri kullandı:

"Hakemlerle ilgili çok şey söyleniyor. Onlar da bu oyunun bir parçası, biz nasıl eleştiriliyorsak hatalarımız olduğunda konuşuluyorsa hakaret olmadığı sürece onlar da eleştirilebilmeli. Şunu vurgulamak istiyorum; hakemler oyunun başrol oyuncusu değil. Sahada koşar ama topa dokunamaz. O maçın oynanmasına eşlik eder. Kurallara uyulmasını sağlar. Ama şimdi hakemler başrolde ve bunu da seviyorlar. Televizyon yorumlarında hakem hataları değil de futbolu konuşmak bu sorunu çözer mi emin değilim. Ama hakemlerimize şunu hatırlatmak gerekiyor; siz bu oyunun başrol oyuncusu değilsiniz. Başkahramanı değilsiniz.

Eğer bir maçta o maçı televizyondan izleyen seyirciler maç bittiğinde hakemin adını hatırlamıyorsa o hakem başarılı maç yönetmiştir. Ama biz de hakemler de en az yıldız futbolcular kadar tanınıyor. Benim hakemlerden ricam şu: Futbol oynanıyor, o futbolu seyretmek isteyen milyonlar var. Gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz."

Torku Konyaspor maçında Ankaralıları tribünlerde görmek istediklerini kaydeden Mehmet Özdilek sözlerine şöyle devam etti.

"Bazen Ankara'da insanlar bana Ankara'yı sevip sevmediğimi soruyor. Onlara şunu söylemek isterim, benim sevip sevmemem önemli değil; sizin sevmeniz önemli. Ama kimse kimseyi saklanarak sevemez. Onu göstermeniz gerekir. Ankara'nın nüfusu yaklaşık 5 milyon deniyor. Ama tribünlere bakıyorum 5 bin kişi var. Artık bundan sonraki maçlar çok önemli. Ben bu hafta sadece Gençlerbirliği'ni değil Ankara'yı seviyorum diyenleri de maça bekliyorum."

Hafta sonu Torku Konyaspor ardından da deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacaklarının sorulması üzerine Özdilek, "Her maça tek tek bakıyoruz ve şu an bizim için en önemli maç Konyaspor maçı. Ama ben geriye değil yukarıma bakıyorum. 6.sıradaki takımla aramda 6 puan var ve 13 haftamız var daha. Yukarılara çıkacak gücümüz var, bu inancı da son haftaya kadar koruyacağız. Yukarılardan hala geri adım atmış değiliz" dedi.

3 haftadır kazanamayan bir takım oldukları halde karamsar olmadıklarını sözlerine ekleyen Özdilek, "Geldiğimizde 4 puan ile başladık. Ligde haftalardır maç kazanamayan daha kötü durumda olan takımlar var. Biz hiç bir zaman karamsar olmadık. Yukarılara çıkacak güce ve tecrübeye de sahibiz zaten" diyerek sözlerini tamamladı. EA (UD)