12-15 Haziran tarihleri arasında Hollanda'da düzenlenen Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası tamamlandı.

Milli sporcumuz Ege Deniz , INASFID Dünya Zihinsel Engelliler federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada 5000 M'de 22.28'lik derecesi ile Avrupa 3.'sü Oldu.

Bu derece otizmli bir bireyin Türkiye adına Atletizm branşında elde ettiği en yüksek başarı oldu.

Daha önce yüzme branşı ile Avrupa şampiyonu olmuş Ege Deniz, Türkiye'de yüzecek havuz sorunu yaşadığı için, branş değiştirmiş ve Sadece 8 aydır profesyonel bir şekilde güçlü bir ekiple, atletizm branşı ile var olma savaşı veriyordu.

Son 3 ayda; önce Antalya'da yapılan Türkiye Atletizm Bölge yarışmasında 25. 58 dk.'lı derece ile bölge şampiyonu olan Ege Deniz, en son 11 mayıs tarihinde Adana'da düzenlenen Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda 24.38'lik derece ile Türkiye şampiyonu olmuştu.

Şimdi ise bu dereceleri 3 ay öncesine göre 3 dakikadan fazla geliştiren Ege Deniz 22.28 ile Avrupa 3.'sü oldu.

ANTRENÖRÜ KARGULU: "EGE BİR GÜN OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLACAK"

Milli sporcunun Antrenörü Üstün Performans Uzmanı Halil KARGULU' Bu hızlı gelişimin gelecek adına umut verici olduğunu ve 2016 Rio Paralimlik Şampiyonasında mutlak madalya hedefi ile çok güçlü bir argulu yoğun çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ve Rio'daki olimpiyatlarda dereceye gireceklerini söyledi. Halil Kargulu "Hiç kimse şüphe etmesin ki, Ege bir gün olimpiyat şampiyonu olacaktır. OTİZM adına tüm ezberleri yıkıp, herşeyin yeniden yazılmasına vesile olacaktır" diye konuştu.