MİLLİ takımdan sakat dönen, Antalyaspor maçında riske edilmeyen Mehmet Topal, Beşiktaş derbisinde Ersun Yanal'ın en büyük silahlarından biri olacak.
İspanya Ligi'nde elde ettiği "örümcek" lakabının hakkını veren Mehmet Topal, kestiği toplar, rakibin oyununu bozma, top çalma, kademeye girme gibi özellikleri sayesinde Fenerbahçe'nin hücum futbolunu rahat uygulamasını sağlıyor.
Alves ve Egemen'in arasında sürekli bir ön stoper olma garantisi veren Topal, kanatlardaki Gökhan ve Caner'in sürekli bindirmeler yapmasını da sağlayıp, bu oyuncuların bölgelerinden ani gelen rakibe karşı da tampon görevi görüyor.
Mehmet Topal'ın üstleneceği 'örümcek' rolü, Beşiktaş derbisinde de kilit noktalardan biri olacak. Galatasaray derbisinde stoperlerin arasına girerek Alves ve Egemen'i rahatlatan, adam adama markajı kolaylaştıran ve Drogba'nın etkisiz hale gelmesinde payı olan M.Topal, Beşiktaş'ın forvetlerine karşı da önemli rol alacak.
MEIRELES DE DÖNÜYOR
Topal gibi Meireles de formasına kavuşacak. Ersun Yanal'ın planlarına göre orta alandaki üçlü M.Topal-Meireles-Emre'den oluşacak. Cumartesi günü oynanacak derbiye kadar bir sakatlık, bir aksilik yaşanmazsa en geride Topal, sağ ve sol içlerde ise Meireles ile Emre görev yapacak. UD(UD/AÖ)