PTT 1'inci Liginin lideri Orduspor'un Basın Sözcüsü Adem Türkmen, bu hafta karşılaşacakları Adana Demirspor maçını kazanarak liderliği sürdürmek istediklerini söyledi.
Taraftarı kendilerine destek olmaya çağıran Adem Türkmen, lig lideri olmalarından dolayı şehir olarak çok mutlu olduklarını söyledi. Hedeflerinin lig sonunda ilk 6'nın içerisinde yer almak olduğunu vurgulayan Türkmen, şöyle devam etti:
"Şu anki geldiğimiz nokta itibariyle çok iyi bir yerdeyiz. Ama çok daha maçımız var. O sebeple bu süreyi çok iyi yönetmemiz lazım. Hem oyuncu psikolojisi hem teknik heyet, hem yönetim bazında bunu yapmak zorundayız. Sergilediğimiz performans bizi memnun ediyor. Taraftar desteğini de yanımıza aldığımız takdirde iyi şeyler olacağını umut ediyoruz."
DOLU STADA OYNAMAK İSTİYORUZ
Adana Demirspor maçının çok önemli olduğuna da dikkat çeken Adem Türkmen, maçı kazanıp takipçileriyle aradaki puan farkını açmak istediklerini belirtti. Taraftarın statdaki yerlerini almalarını isteyen Adem Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu hafta Balıkesirspor-Ankaraspor maçı da oynanacak. O maçın sonucu ve bizim Adana'yı yenmemiz çok önemli. Bu maçı kazanırsak müthiş bir viraj aşmış olacağız. !Futbolcular, teknik heyet ve yönetim bunun farkında. Taraftarımızın da farkında olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple dolu stada oynamak istiyoruz. Taraftarın bu maçta desteğini hissetmek istiyoruz. Adana'da güçlü bir ekip. O sebeple bizi kolay bir maç beklemiyor. Bu zor maçıda taraftarımızın ekstra desteğiyle kazanmak istiyoruz."
"HERKES HERKESİ YENER"
Ligde her maça final havasıyla çıktıklarını, rehavete kapılmadan el ele vererek iyi sonuçlar almaya devam edeceklerini de anlatan Adem Türkmen, ligde çok güçlü takımlar olduğunu dile getirirken şöyle dedi:
"Ligde ilk sıralara oynayan 10 takım var. Ligde herkesin herkesi yeneceği bir yapı var. Kim motive çıkarsa, kim daha fazla isterse maçı kazanması mümkün. Sürpriz yok aslında, bunun örneklerini gördük. O sebeple psikolojik ve fiziksel olarak hazır olan daha çok isteyen sonuca ulaşıyor. Bizde o nedenle her maça final havasıyla, psikolojiyi düzgün tutarak, doğru psikolojiyle çıkarak bu fiziksel güçle çıkarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu takım büyük bir özveriyle oynuyor, bunu bütün şehir görüyor. Televizyon maçları veriyor ama sahada onların, futbolcularımızın desteğe ihtiyacı var. Destek her zaman maddi olmaz, manevi destekte gerekiyor."
"DESTEK LAZIM"
Süper Lig'e yükselmek için vali, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşları ve şehrin desteğine ihtiyaçları olduğunu da kaydeden Adem Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı:
"Stadyumun doldurulmasında gelir direk olarak kulübe geliyor. Bu zor durumumuzda herkesin bizi desteklemesi lazım. Bu şehrin sporla yaşamasına faydalı olmaya çalışıyoruz. Bayan basketbol, voleybol, futbol takımımız var. Her alanda mücadele ediyoruz. Sivil toplum örgütleriyle birlikte olabilirsek daha güçlü oluruz."