PTT 1'inci Ligi takımı Orduspor'un Başkanı Nedim Türkmen, yönetimin kongre kararı aldığını, genel kurulda 5 yıldır görev yaptığı kulüp başkanlığı görevini de bırakacağını açıkladı.
Başkan Nedim Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada 5 yıllık görev süresi içerisinde kulübü daha yukarılara çıkarmak için var gücüyle mücadele ettiğini, Orduspor'un menfaatleri doğrultusunda bir görev değişikliğine ihtiyaç olduğuna karar verdiğini belirtti. Göreve geldiklerinden sonra 2 yıllık bir çalışmayla ekibi ve oyuncularıyla canla başla çalıştıklarını ifade eden Nedim Türkmen, şöyle devam etti:
"İlk hedefim 26 yıllık özlemi, hasreti bitirmek ve Orduspor'u hak ettiği yer olan Süper Lige çıkartmaktı. 2 yıllık bir çalışmanın ardından ekibim ve oyuncularımızla birlikte 26 yıllık hasrete son verdik ve yıllarca yapılamaz denileni yaparak Orduspor'u Süper Lig'e taşıdık. Orduspor ile ilgili hayallerim hiçbir zaman küçük olmadı. Her zaman bu bayrağın daha yukarılarda dalgalanmasını istedim. Süper Lig'de ki ilk yılımızda ligde kalmayı, ardından mor beyaz renklerimizi Avrupa'ya taşımayı ve Süper Lig şampiyonluğu yaşamayı hedefledik. İlk sezon işler istediğimiz gibi gitse de, ikinci sezon arzuladığımız sonuçları alamadık ve lige veda ettik. Bu veda, Orduspor'a gönül veren taraftarlarımızı üzdüğü kadar beni de derinden üzmüş ve yaralamıştır."
Tüm olumsuzluklara rağmen Orduspor'u yeniden Süper Lige taşımak için görevini sürdürdüğünü, sezon başında hemen hemen herkesin, "Orduspor küme düşer) dediği takımıyla hep zirve mücadelesi içerisinde olduklardını vurgulayan Başkan Türkmen, "Sezon sonunda ekibimiz 71 puan topladı ama toplanan bu rekor puana rağmen bu sezon Süper Lig'e yükselemedik. Maalesef, bazen işler istediğimiz gibi sonuçlanmıyor" diye konuştu.
BASKETBOLDA ORDUSPOR'UN ADI AVRUPA'YA TAŞINDI
Kadın basketbol takımının başarısına da değinen Başkan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başkanlığım süresi içerisinde Orduspor'u futbol kulübü değil, bir spor kulübü yapmayı hedefledim. 2011 yılında kulübümüz bünyesine kazandırdığımız Kadın Basketbol takımımız ilk sezonunda 2'nci ligde zirve mücadelesi vermiş, ikinci sezonunda ise 1'inci lige yükselme başarısı göstermiştir. Basketbol takımımız bu sezon ise ligde ilk 8'e kalarak Orduspor'un adını Avrupa'ya taşıma hakkı kazanmıştır. 5 yıllık görev sürem içerisinde Futbol Takımımız ise 2'si Süper Lig, 3'ü 1'inci Ligde olmak üzere 5 sezonu geride bıraktı. Daima daha yukarıları hedeflediğim bu 5 yıl içerisinde, maddi ve manevi olarak tek başıma büyük bir yükü taşımak zorunda kaldım."
KADROYA 1 MİLYON TL BORÇ VAR
Kulüp hedefleri büyüdükçe aynı doğrultuda maddi sorumluluk ve yükünde arttığına da dikkati çeken Nedim Türkmen, açıklamasına şöyle devam etti:
"Her kulübün olduğu gibi Orduspor'un da borcu bulunmaktadır. Ordu şehri ve göreve gelecek yeni yönetim yılda 6-7 milyon TL'lik bir fon oluşturduğu taktirde hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Yeni borçlar yaratılmadığı taktirde 6 yıl içerisinde bu borç sıfırlanabileceği gibi, yaratılacak fonlarla bu süre kısalabilir ve bu süre içerisinde Orduspor hedefine emin adımlarla ilerleyebilir. Mevcut kadromuza 1 milyon TL borcumuz bulunmaktadır. Bu ücret ödendiği taktirde, mevcut kadroya 3-5 oyuncu takviyesi yapılarak, yeniden Süper Lig yarışı içerisinde olunabilir. Bu sezon başında iki ana gelir kalemimize haciz uygulanmasına rağmen, sponsor desteği bulamamamıza rağmen bu takım hep zirve yarışı içerisinde oldu."
Başkan Nedim Türkmen, son olarak Orduspor'un önünün açılması için kan değişikliğine ihtiyaç olduğunu, görevini önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongrede yeni ekibe devretmeyi arzuladığını sözledi.

NK(MS/AÖ) FOTOĞRAF