BEKO Basketbol Ligi 10’ncü haftasında Tofaş’ı yenen Olin Edirne’nin başantrenörü Cem Akdağ, özellikle savunmaya çok çalıştıklarını ifade ederek, "Sonuna kadar başa baş giden maçı kazandığımız için mutluyuz. Bu bizim için bir moral oldu, artık önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.
Akdağ Özellikle geçen hafta Aliağa Petkim maçında hiç mücadele edememiştik. 100 sayının üzerinde yedik ve bu hafta sürekli olarak savunma çalıştık. 78 sayı yedik ama iyi mücadele ettik. Tofaş gibi ofansif olarak çok iyi bir takımı savunmada durdurabildik. Maçın sonunda fiziksel olarak biraz yorulduğumuz için toplar kaybettik. Sonuna kadar başa baş giden maçı kazandığımız için mutluyuz. Bu bizim için bir moral oldu, artık önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.
OLİN ZORLU DEPLASMAN
Tofaş’ın başantörenörü Ahmet Çakı ise Olin Edirne’nin zor bir deplasman olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Edirne’ye gelirken buranın ne kadar zorlu bir ortam olduğunu biliyorduk. Olin Edirne ligde olduğu 4 yıldır en zorlu deplasmanlardan biri olmuştur. Bu yılda iyi mücadele eden bir takımları var. Birinci periyotta 9 sayılık farkı yakaladık. Maçın kontrolünü elimize alma şansımız vardı ama ikinci periyoda kötü başlayıp soyunma odasına mağlup gittik. Üçüncü periyoda da iyi başladığımız söyleyemeyeceğim ama devamında hep 1-2 sayıyla gitti maç. Dördüncü periyotta 8 sayı gerideyken, yaptığımız bir hamleyle 2 sayıya kadar getirdik. Orada boş atışları da bulduk. Bir yada iki tanesini soksak kazanabilirdik. Son 7-8 saniye kala Tapoutos’un kaçırdığı faulde bence son topu kullanma şansını da alabilirdik ama Washington’un erken girmesi bence gözden kaçtı. Bütün maçı değerlendirdiğimiz hakemlerin iyi yönettiğini düşünüyorum. Olin Edirne’yi tebrik ediyorum. Kendi takımım adına maçın kontrolünü aldığımızda daha organize olmamız gerektiğini düşünüyorum. O yüzden çalışıp ilerleyeceğimiz konular var. Bunların üzerinde yoğunlaşacağız"