İSTANBUL, () SAMSUNG Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın onur konuğu olimpiyat ve dünya şampiyonu Inge de Bruijn, İstanbul'a gelmeden önce videolu mesaj gönderdi. “Olimpiyatların Kraliçesi” olarak bilinen Inge de Bruijn’in mesajı bugün, yarışın Facebook’taki tanıtım sayfası "2 Kıta 1 Yarış"ta yayınlandı. Aktif spor hayatı sırasında başarılarının yanında güzelliğiyle de adından söz ettirdi Inge de Bruijn, mesajına Türkçe “Merhaba” ile başlladı. Inge de Bruijn, mesajında şunları söyledi:
“Ben Inge de Bruin, tekrar Türkiye’yi ziyaret edeceğim için gerçekten çok heyecanlıyım. Sizi Boğaz’da yarışırken görmek için sabırsızlanıyorum ve hepinize bol şans diliyorum. Yakında görüşmek üzere. “

Geçilmez Inky

Hollandalı yüzücü Inge de Bruijn, Cuma günü Olimpiyat Evi’nde basın toplantısı düzenleyecek, Cumartesi günü de İstanbul Boğazı’nda gösteri yüzüşü yapacak, Pazar günü de yarışların startını verecek. ‘Geçilmez Inky’ (Invincible Inky) lakaplı Inge de Bruijn, 8 olimpiyat madalyası ve 5 dünya şampiyonluğuyla adını spor tarihine yazdırdı. 1973 doğumlu yüzücü, 2000 Olimpiyat Oyunları’nda 50 ve 100 metre serbest ile 100 metre kelebekte altın madalya aldı. Bu 3 branşta dünya rekorlarının sahibi olmuştu. 2001 Dünya Şampiyonası’nda 50 metre serbest, 100 ve 50 metre kelebek kategorilerinde altın madalyaları toplayan Bruijn, 2003 Dünya Şampiyonası’nda 50 metre serbest ve 50 metre kelebek dallarında altın, 2004 Olimpiyat Oyunları’nda ise 50 metre serbestte altın, 100 metre serbest ve 100 metre kelebekte de gümüş madalyaların sahibi oldu. 2007’de profesyonel spor hayatına veda eden Bruijn, pek çok kadın yüzücü için idol olmayı sürdürüyor.
Yarışın geçen yılki konuğu ‘Torpido’ lakaplı ünlü Avustralyalı Olimpiyat ve Dünya şampiyonu yüzücü Ian Thorpe’tu. Bir önceki yıl da Olimpiyat Şampiyonu Amerikalı yüzücü Mark Spitz, Boğaziçi Yüzme Yarışları davetlisi olarak organizasyonda yer aldı.
(FOTOĞRAF)