BREZİLYA'nın başkenti Brasilia'da cuma günü yarışmaları başlayacak (ISF) Uluslararası Okul Sporları Dünya (Gymnasıade) Olimpiyatları öncesi, Türkiye Okul Sporları Federasyonu başkanı Ayhan Pala'ın talimatı ile sporculara doping semineri verildi.
Başkan Ayhan Pala, "Bir yıldır bu olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Sporcularımıza kısa aralıklarla Doç. Dr. Bülent Bektaşer tarafından doping ile ilgili dersler verilerek zararları anlatıldı. Son ders ise Olimpiyat öncesinde verildi" dedi.
Brezilya'nın başkenti Brazilia'da bulunan Türkiye Okul Sporları Cimnastik, Atletizm ve Yüzme Milli takımlarına kaldıkları otelde Doç. Dr. Bülent Bektaşer tarafından doping semineri verildi.
Başkan Ayhan Pala toplantı öncesi basına kapalı bölümde sporculara ikazda bulunarak kendilerini uyardı. Pala, "sizler sayesinde Uluslararası Okulsporları Federasyonu (ISF) tarafından 2012 yılının onur ödülüne layık görüldük. Sizler ve tüm federasyon yetkilileri sayesinde federasyonumuz altın yılını yaşıyor. Uluslararası Okul Sporları faaliyetlerinde 5 ayrı branşta 14 takımla şampiyonalardan 6 dünya şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği ve 3 dünya üçüncülüğü elde ettiniz. Öncesi olmayan ve kırılması güç bir dünya rekorunun da sahibi oldunuz diyerek sporcularına doping konusunda uyarılarda bulundu. Hedefimiz lekesiz, dopingsiz ve şikesiz spor yapma kültürünü küçük yaşlardan beri benimsemiş, geleceğe olumlu ve mutlu bakan, sosyal yönden gelişmiş, uluslararası boyutta ülkesini temsil ederken milli ve manevi değerlere bağlı ve bu noktada çaba, gayret gösteren bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti"
Brazilia'daki seminere katılan Doç.Dr. Bülent Bektaşer; "Sporculara grip dahi olsanız da doktara danışmadan ilaç almayın diyerek uyarılarda bulundu. EA(UD/FG)