BAYRAMPAŞA'daki dev akvaryum Turkuazoo ve Bayrampaşa Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında bedensel engelli milli sporculara engellerin olmadığı bir dünyanın kapılarını açmak için onları sualtının büyülü dünyası ile bir araya getirdi.
Tayland'da 1-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atan milli sporcularımız Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, ülkemize altın madalya kazandırdıkları ok atışlarını Turkuazoo Akvaryum'da su altında köpekbalıkları ve binlerce balık arasında yaptıkları bir gösteriyle ziyaretçilerle buluşturdu.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'in de izlediği gösteri sırasında önce tekerlekli sandalyeleri ile köpekbalıkları arasına tüplü dalış yapan engelli sporcular daha sonra sandalyelerini bırakarak su altında engellerini aştılar. Şampiyon sporculara çeşitli branşlarda ülkemize ödüller kazandıran engelli sporcular yüzücü Alper Ceylantepe ve Beytullah Eroğlu da tüpsüz dalış yaparak eşlik etti. Şampiyon sporcuları okçuluk milli takım sporcu arkadaşları ve koçları ile Bayrampaşa Belediyesi Engelliler Merkezi'nde eğitim gören engelli vatandaşlar suyun dışından izledi.
Suyun altına koyulan hedef tahtalarına birer birer ok atışı yapan dünya şampiyonu sporcular ok atışı sonrasında suyun altında pankart açarak seslerini duyurdular ve "Engel Siz Olmayın Yeter" dediler.
Sualtında ok atışı gösterisi yaparak spora hiçbir şeyin engel olmadığını bir kez daha ispatlayan şampiyon sporcular hatıra kupalarını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'den aldılar. Sporcular ve Belediye Başkanı Aydıner, engelliler günü için ödüllü sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan'ın hazırladığı 'Engelsizsiniz" fotoğraf sergisinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. AD(MA/FG)