BURSASPOR'un yeni transferleri Brezilyalı forvet oyuncusu Baia Kulübü’nden Jose Fernandao Viana De Santana ile Danimarka’nın FC Nordsjaelland’de forma giyen Oğuzhan Aynaoğlu dün İstanbul’a bugün de Bursa’ya geldi.
Başkan Erkan Körüstan ve 2'nci Başkan Rıdvan Şen ile birlikte İstanbul’dan Bursa’ya gelen Fernandao ile Oğuzhan, önce yeşil beyazlıların Özlüce tesislerini gezdi, daha sonra Bursaspor forması giyerek medyanın önüne çıktı.
Danimarka’nın FC Nordsjaelland’de forma giyen ve Bursaspor ile 3,5 yıllık sözleşmeye imza atan Oğuzhan Aynaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:
HEDEFİM 11’DE YER ALMAK
"Danimarka’da çok iyi senelerim geçti. Ancak geçtiğimiz sezon bir sakatlık yaşadım. Tamamen iyileştikten sonra Bursaspor’dan transfer teklifi geldi. Çok sevindim ve buraya geldim. Hedefim kısa süre içersinde takıma ısınmak ve ilk on birin değişmek oyuncusu olmak. İnşallah Bursaspor’da çok büyük işler başaracağıma inanıyorum. Böylesine güzel bir tesis bulacağımı bekliyordum. Bursaspor’u Danimarka’dan da takip ettim. Birçok maçını izledim. Harika bir taraftar gurubu var. Danimarka’da böyle bir taraftar grubu hiç görmedim. Onları çok mutlu edeceğimizden şüphem yok. Bursaspor’dan hiçbir futbolcu ile tanışmıyorum va onları tanımaya şimdiden hazırım."
FERNANDAO: BAŞARILI OLMAYA GELDİM
Yeşil beyazlılar golcü sorununu çözümlemek için Brezilya’nın Baia takımından kadrosuna kattığı forvet oyuncusu Jose Fernandao Viana De Santana, "Büyük hedefleri olan bir takıma geldim. Burada başarılar yaşamak istiyorum" dedi.
Brezilyalı Fernandao Bursaspor’daki hedefleriyle ilgili olarak şunları söyledi:
"Güçlü yapıya sahip bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Benim her maçtaki hedefim, rakip takım savunmacılarına zor anlar yaşatmak ve takıma katkı sağlamak. Bursaspor’un başarısı için elimden gelen tüm çabayı ortaya koyacağım. Şuan çok mutluyum. Brezilya’da iyi bir sezon geçirdim. Onun devamı Türkiye’de olacak."
ADAPTASYON ZAMAN ALABİLİR
Brezilyalı Fernandao, "Takıma ve arkadaşlarıma uyum biraz zaman alabilir. Bu süreyi alabildiğince hızlı geçmeye çalışacağım. Bu konuda takım arkadaşlarımın da bana yardımcı olacağından hiç şüphem yok. Ben Türkiye’ye ve Bursaspor’a mutluluklar yaşamak ve yaşatmak için geldim. Bu hedefime ulaşacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.
KÖRÜSTAN: ORTA SAHAYA 1 YABANCI GELECEK
Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, yeni transferlerin tanıtımından sonra basın mensuplarının karşısına geçerek, transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ara transferde sürenin çok kısa olduğuna dikkat çeken Başkan Erkan Körüstan 1 yabancı hakkı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bursaspor inşallah ligin ikinci yarısında daha iyi olacaktır. İlk yarıda yaşadığımız bazı şanssızlıklar nedeniyle 4-5 puan daha az topladık. Bugün anlaştığımız iki yeni transferimizi sizlerle buluşturduk. Takımı olarak orta sahaya bir takviye yapmak istiyoruz. Bunun için 3-4 aday var. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor. Biliyorsunuz 9 yabancımız var. Sadece 1 hakkımız kaldı. Onu da burası için kullanacağız. Hedefimiz yeni transferleri Antalya’da yapacağımız kampa olmazsa, ikinci yarıda yapacağımız ilk lig maçına yetiştirmek istiyoruz."
FENERBAHÇE HOLMEN’İ VERMEDİ
Başkan Körüstan, "İsim vermek istemiyorum ama Holmen ismi medyada yer aldı. Fenerbahçe ile görüşmelerimiz oldu. Onlardan olumsuz cevap aldık" diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Orta alana 1 takviye yapacağız. Birçok ismi bizde medyadan takip ediyoruz. Şuan ne Batalla’ya ne de Pinto’ya resmi bir teklif var. Hakan Aslantaş takımdan ayrılmak istiyor. Teknik direktörümüz Daum sizlerle paylaştığı gibi birkaç genç oyuncumuzu daha başka takımlara talep olursa göndermek arzusundayız. Biliyorsunuz ikinci transfer dönemin Salı günü başlayacak. Ondan sonra gelişmeler yaşanabilir."