Nürnberg'de yılın sporcusu ödülü alan 241 sporcu arasında 20 Türk sporcu da yer aldı.

Almanya'nın Nürnberg kentinde yaşayan, ulusal ve uluslararası başarı gösteren sporculara törenle başarı sertifikası ve madalya verildi. Belediye tarihi salonunda yapılan etkinlikte hazır bulunan sporculara ödüllerini Belediye Başkanı Ulrich Maly ile Yardımcısı Horst Förther verdi. Ödül alan 137'si kadın, 241 sporcu arasında yer alan 20 Türk ve Türk asıllı sporcudan sadece üçü törende hazır bulundu. Tükler en çok tekvando dalında ödül aldılar. Spor kulübü olarak Özer Tekvando Kulübü ayrıca takım ödülüne layık görüldü. Özer Tekvando'dan Alman Milli Takımı'nda dünya şampiyonluğu kazanan Tahir Güleç, Milli Takım Kampı'nda olduğu için törende hazır bulunmazken, bu sporcunun ve gelemeyen diğer sporcuların ödülleri Özer Tekvando temsilcisi Alfredo Castano'ya verildi. Kick-boks dünya şampiyonu Aydın Yılmaz, tekvandoda Avrupa şampiyonu olan Sibel Sara Kaya ile Selina Öztürk ödüllerini Belediye Başkanı Ulrich Maly'nin elinden aldılar.

Tören yapılan gösterilerle renklenirken toplu fotoğrafın ardından sporculara ikramda bulunuldu.

Ödüle layık görülen Türk sporcuların adları şöyle

Buzhokeyi Yasin Ehliz, FaustBall (yumruk topu) Bilal Işık, Kick-boks Aydın Yılmaz, Güreş Erkan Çelik, Deniz Menekşe, Leopard Tekvando

Melda Akçan, Haşim Çelik, Hamza Adnan Kerim, Abdullatif Sezgin, Servet Tazegül, Özer Tekvando Rabia Güleç, Tahir Güleç, Sebil Sara Kaya, Hasan Ahmed Koca, Sümeyye Güleç Manz, Selina Öztürk, Tayfun Yılmazer, Mehmet Akif Yorulmaz, Erol Tarık Yorulmaz, Rabia Yorulmaz. TANER TÜZÜN - NÜRNBERG TT(GH)