Almanya'nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'un formasını giyen Nuri Şahin, hafta sonunda 2. devresi başlayacak olan Bundesliga için hazır olduklarını belirtti.

Almanya 3. Ligi'nde mücadele eden MSV Duisburg ile BVB Dortmund arasında dün akşam oynanan ve konuk ekip Dortmund'un 6-1 galip geldiği hazırlık maçının ilk yarısında forma giyen Nuri Şahin, karşılaşmanın ardından 'ya konuştu. Kısa bir süre önce antrenmanda burnu kırılan ve şimdi iyi durumda olan Nuri Şahin'in, tribünlerden 24 bin futbolseverin takip ettiği MSV Duisburg maçında ortaya koyduğu başarılı futbolla beğeni topladı. Maçın ardından Bundesliga'nın 2. devresi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan yıldız oyuncu, "Bu sezon Bundesliga oldukça çekişmeli maçlara sahne oluyor. Biz takım olarak iyi bir devre arası hazırlığı geçirdik. Ligde, kupada ve Şampiyonlar Ligi'nde elimizden geldiği kadar ilerlemek istiyoruz. İnşallah ikinci yarı bizim için iyi geçer" dedi.

BVB Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp da, ligin ikinci yarısı için oyuncularının form durumundan oldukça memnun olduğunu belirtti.

Öte yandan Dortmund'da forma giyen ve uzun süren bel sakatlığının ardından tekrar antrenmanlara başlayan İlkay Gündoğan'ın, henüz hazır olmadığı için maç kadrosuna alınmadığı öğrenildi.

Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund, 25 Ocak Cumartesi günü sahasında Halil Altıntoplu FC Augsburg'u ağırlayacak. te (os)