Serhan TÜRK/İSTANBUL, () - GALATASARAY Liv Hospital, kesin olarak anlaşmaya vardığı Nolan Smith ile bir senelik sözleşme imzaladı.

Liv Hospital Ulus'ta gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Nolan Smith, "Öncelikle çok heyecanlıyım. Galatasaray Kulübü'nün bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım. Burada şampiyonluklar yaşamak istiyorum, buraya gelme nedenim bu. Bizi destekleyen taraftarımızla sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da başarılı olmak istiyoruz. Zaman farkından dolayı biraz zorluk çekiyorum, ama idmanlarla takıma alışma düzenim devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer de, Nolan Smith'in çok önemli bir kolej kariyerine sahip olduğunu belirterek, "Bu seneki ilk imza törenimizi Nolan Smith ile birlikte yapacağız. Galatasaray Liv Hospital olarak bu sezon yabancı oyuncu olarak değişik isimlerle beraber olacağız. Kısaca tanıtmam gerekirse, dünyanın çok önemli koçlarından biri olan Duke Üniversitesi'nin efsanevi koçu Mike Krzyzewski'yle kolejdeki hayatına başladı. Orada önemli başarılara imza attı ve 2010'da NCAA şampiyonu oldu, 2011'de de kendi konferansının en iyi oyuncusu seçildi. Arkasından Portland Trail Blazers'ta 1. tur 21. sıradan draft edildi. İki sene orada oynadı. 84 karşılaşmada forma giydi. Avrupa'daki kariyeri de Türk basketbolseverlerin tanıdığı Jasmin Repesa'nın koçluk yaptığı Cedevita Zagreb'de başladı. Bu yıl Avrupa'daki ikinci sezonunu geçirecek. Euroleague'e ilk adımını Galatasaray Liv Hospital ile birlikte atacak. Nolan'a Galatasaray'a hoşgeldin diyorum" şeklinde konuştu.