BÖLGESEL Amatör Lig'den (BAL) Spor Toto 3'üncü Lig'e Yükselme play off 2'nci tur maçında Ceyhanspor'u 4-0 yenen Niğde Belediyespor 3'üncü Lig'e çıktı.
Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynan karşılaşma son derece gergin başladı. Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Otobüslerle Mersin'e gelen taraftarlar, olay çıkma ihtimaline karşı polis tarafından ayrı ayrı stadyuma alındı.
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'da izlediği karşılaşmanın ilk yarısı, Erdi'nin 9'uncu dakikada attığı golle Niğde Belediyespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya da iyi başlayan Niğde Belediyespor, 58 ve 77'nci dakikada Toma Tabatadze ve 66'ıncı dakikada Mustafa'nın penaltıdan attığı gollerle skoru 4-0 yaptı. Ceyhanspor'un gol çabaları ise sonuç vermedi.
OLAY ÇIKTI
Bu arada stadyumun kuzey tarafında yer alan Ceyhanspor taraftarları, ikinci golden sonra tribündeki koltukları sökerek sahaya fırlattı. Taraftarlar arasında bir süre devam eden gerginlik daha sonra büyümeden sona erdi.
TARAFTARLARIYLA SEVİNDİLER
Maç sonrası ise, Niğde Belediyespor'un oyuncuları, 3'üncü Lige yükselmenin sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Stadyum içinde zafer turu atan futbolcular, daha sonra Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve yöneticilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF