PINAR Karşıyaka’yı zorlu deplasmanda 100 civarında gurbetçimiz yalnız bırakmadı. Fransa’nın yanı sıra Almanya’da yaşayan Karşıyakalılar da maç için Paris’e geldi. Paris’teki Beşiktaş ve Konyaspor taraftarları da Kaf-Kaf’ı destekledi. Oturdukları tribünü ay-yıldızlı bayraklarımızla süsleyen Karşıyakalılar üzerinde 'Yüce Atatürk' yazılı pankart açtı. Karşılaşma için Paris’teki bazı metro istasyonlarına afişler asıldı. Salon tıklım tıklım doldu.
YÖNETİM MAÇTA
Yeşil-kırmızılı ekipte Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, 2. Başkanlar Nazım Torbaoğlu, Gökhan Şensan, Yönetici Erdal Çilengiroğlu ve Basketbol Altyapı Başkanı Tolkar Karece Paris’te takımın yanında yer aldı. Eski Başkan Cenk Karace de maç için ailesiyle İzmir’den geldi. Antrenör Ufuk Sarıca’nın eşi Mısra Sarıca tribündeydi.
PARKE KABUSU
Bu sezon başında Euroleague mücadele eden Nanterre’nin iç saha maçlarını oynadığı Halle Carpentier’in parkeleri Pınar Karşıyaka’yı isyan ettirdi. Çok amaçlı salonun maçlara göre sökülüp takılabilen parkelerinde oyuncular zeminin yumuşaklığı ve ek yerlerindeki boşluklar nedeniyle top sektirmekte zorlandı.
MUTLU’NUN AĞABEYİ GELDİ
Karşıyakalı Mutlu Demir’in Fransa’da yaşayan ailesi de maçta yanındaydı. Mutlu’nun kendisi gibi eski bir basketbolcu olan ağabeyi Efendi Demir, antrenmanı ve takımın kamp yaptığı oteli de ziyaret etti.
KULAKLAR ULM’DE
Kaf-Kaf’ın tur atlamasını yakından ilgilendiren Ratiopharm Ulm-Foxtown Cantu maçı Nanterre mücadelesinden önce başladı. Yeşil-kırmızılı oyuncular ve teknik heyetin kulakları Almanya’daydı. Cantu’nun deplasmanda galip gelmesi henüz ilk periyot oynanırken Kaf-Kaf’ın tur şansını mucizeye bıraktı.
WİLLİAMS 31 YAŞINDA
Pınar Karşıyaka’da ligdeki Anadolu Efes maçında göz retinasında çizik meydana gelen Can Altıntığ, Fransa’ya getirilmedi. Eurocup’ta 2. tur başladıktan sonra kadroya dahil edilen Williams format gereği forma giyemedi. Kafileye dahil edilen, takımla Fransa’da antrenmanlara çıkan Williams maç günü 31. doğum gününü kutladı. 

EK (YC/RT)