Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde mücadele eden İngiliz tenisçi Andy Murray, Sloven rakibi Blaz Rola'yı 3-0 mağlup ederek üçüncü tura yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Açık'ın üçüncü gününde, tek erkeklerde İngiliz Andy Murray, Amerika kolej takımında yetişen Sloven tenisçi 23 yaşındaki Blaz Rola'yı 3-0 yenerek, Wimbledon Açık Tenis Turnuvası'nda üçüncü tura yükselen sporcu oldu .

Zayıf rakibi karşısında maça hızlı başlayan Murray, etkili oyunu ile oyun başında skoru 3-1 lehine getirdi. Rakibinin deneyimsizliğini iyi değerlendiren Murray, kalan oyunları da kazanarak ilk seti 6-1 kazandı.

İkinci sete servis avantajı ile başlayan Murray setin başında rakibini baskı altına alarak skoru 3-0'a taşıdı. Özellikle içten dışa doğru yaptığı "forehand" vuruşları ile Blaz Rola'yı hataya zorlayan Murray, bu seti de 6 - 1 kazandı.

Üçüncü sete rakibinin servis oyununu kırarak başlayan Murray, aynı baskılı oyununu sürdürerek skoru önce 3-0 lehine, daha sonra da skoru 6-0'a getirerek maçı 3-0 kazandı.

Amerika kolej takımlarında oynayan tenisçilerin, profesyonel oyuncuların katıldığı turnuvalara katılmalarının yasak olması nedeni ile yeterince deneyim kazanamama şansızlığını yaşayan Blaz Rola, deneyimli Andy Murray karşısında 1 saat 25 dakika süren maçı 6-1, 6-1 ve 6- 0'lık setlerle maçı 3-0 kaybederek Wimbledon'a veda eden sporcu oldu.

RADWANSKA 3. TURDA

Tek bayanlarda oynanan bir diğer karşılaşmada ise, 4 numaralı seribaşı Polonyalı tenisçi Agnieszka Radwanska, 36 numaralı seribaşı Avustralyalı tenisçi Casey Dellacqua'yı mağlup ederek üçüncü tura yükseldi.

Birinci sette etkili hücum vuruşları ile oyuna başlayan Radwanska skoru 5-2 lehine çevirmesine rağmen yaptığı basit hatalar neticesinde, skor bir anda 5-4'e geldi. Rakibinin servis atışını kıran Radwanska oyunu 6-4 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci setin başında Dellecqua'nın serviş atışını kıran Radwanska, bu oyunu kazanarak avantajlı duruma geçti ve oyunu 3-0 lehine çevirdi. Rakibinin özellikle top atacağı yerleri iyi tahmin ederek erken önlem alan Radwanska, bu seti hiç zorlanmadan 6-0 kazandı .

Böylelikle Radwanska 1 saat 3 dakika süren maçtan 6-4 ve 6-0 'lık sonuçlarla galip ayrılarak 3. tura yükselen sporcu oldu.