UEFA'NIN RESMİ SİTESİ CHELSEA-GALATASARAY MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

Şampiyonlar Ligi 2.tur rövanş maçında bu akşam Londra'da Chelsea ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. UEFA.com bu önemli maçı değerlendirirken maçın kilit noktası olarak her iki takımın da dünyaca ünlü teknik adamlarının yapacağı kadro tercihlerini gösterdi.

Galatasaray'ın İstanbul'daki ilk maçta başarılı futbolu ile aldığı 1-1'lik sonuç sonrası Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun Londra'daki maç için başka bir taktik izlediğini belirten UEFA.com, Mourinho'nun maç öncesi basın toplantısındaki Galatasaray'ın yıldızları Drogba ve Sneijder için söylediği övgü dolu sözlerden de bahsetti.

UEFA ayrıca maç değerlendirmesinde Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin Manchester City'den ayrıldığı 2013 yılından beri ilk kez İngiltere'ye geri döneceğini yazarken , Mancini'nin dünkü basın toplantısında söylediği "Mucize beklemiyorum ama kendinize inanırsanız her şeyi başarabilirsiniz" sözünü de takipçileriyle paylaştı.

CHELSEA 14 MAÇ SONRA KAYBETTİ

UEFA.com maç değerlendirmesinde her iki takımında kendi liglerinde ki maçlarda puan kaybettiğini dikkat çekerken, Chelsea'nin 14 maç sonra Premier Lig'de mağlup olduğunu yazdı. Galatasaray için ise oynadığı son 23 maçta sadece tek yenilgi aldığını belirten UEFA, Galatasaray'ın deplasman karnesinin zayıflığından da dikkat çekip, Galatasaray'ın oynadığı son 19 deplasman maçından sadece 4 galibiyet ile döndüğünü okuyucularına aktardı.

UEFA son olarak Galatasaray'ın İngiltere'de oynadığı son 8 maçı kazanamamasının ve bu maçlarda 3 beraberlik, 5 mağlubiyet ile sahadan ayrılma istatistiğini de kendi resmi sitesindeki maç değerlendirmesinde paylaştı.

Sercan SAPANATAN, İstanbul-

ss(ud)