Bu yıl 60.'sı gerçekleştirilen Milliyet'in geleneksel 'Yılın Sporcusu' ödülünün sahibi Atletico Madrid'li milli futbolcu Arda Turan oldu.

Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni Swissotel'de düzenlenen gece ile gerçekleştirildi. Spor, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı gecede, 'Yılın Sporcusu' dalında Atletico Madrid formasını giyen Arda Turan, rakiplerine büyük bir fark atarak birincilik koltuğuna oturdu.

Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan 'Yılın Spor Adamı' ödülünün sahibi olurken, Galatasaray'ın dünyaca ünlü Fildişili golcüsü Didier Drogba 'Yılın Futbolcusu' seçildi. 2013 yılında almadık kupa bırakmayan ve 72 maçtır yenilmeyen Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı 'Yılın Takımı' kategorisinde kürsünün zirvesinde yer aldı. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Yılın Antrenörü' ödülüne layık görülürken, kısa bir süre önce Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü de kazanan Real Madrid'in Portekizli süper yıldızı Cristian Ronaldo 'Dünyada Yılın Sporcusu' ödülünü de aldı.

Törende Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, 'Milliyet Yılın Kalecisi' özel ödülünün sahibi oldu. Öte yandan 2012'de düzenlenen 59. yıl anketinde Yılın Sporcusu seçilen ancak doping soruşturması nedeniyle geçtiğimiz yıl ödülünü alamayan milli atlet Aslı Çakır Alptekin de dün gece ödülüne kavuştu. İSTANBUL /