Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'na katılan Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın, müsabaka esnasında fenalaşarak düştü ve hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, müsabaka esnasında fenalaşarak, yere yığılan Akbalık, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin ve Akbalık'ın antrenörü Mehmet Güneş'ten alınan bilgiye de aldığı bilgiye göre, Luksor kentinde katıldıkları Afrika Kupası'nda, bugün sabah seansında 63 kiloda tatamiye çıkan 21 yaşındaki Akbalık'ın, müsabaka sırasında fenalaşarak yere yığıldığını söyledi. Sporcuya ilk müdahalenin salonda yapıldığı sonra hemen hastaneye götürüldüğü ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Spor Genel Müdürlüğü aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na durumu iletilirken, Bakanlık sağlık bakanlığı ile temasa geçti.

Olayın ardından sporcuların moral ve motivasyonunun bozuk olduğunu ifade eden Erçin, "Bugün bir toplantı yapılacak. Müsabakalar devam edip etmeyeceğimizi bilmiyoruz ama durumu iyi olan sporcularımızın devam etmesinden yanayız çünkü kupada alınan sonuçlar, olimpiyatlar için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

BAŞBAKAN: "KALP KRİZİ GEÇİRDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'daki şehir hastanesi temel atma töreninde olayı doğrulayarak, "Bir genç sporcumuz maalesef Mısır'da müsabaka esnasında kalp krizi, rahmetli oldu. Allah rahmet etsin. Şimdi jet ambulansımız işte onu almaya gidiyor. Belki de gitti. Bugünler için varız biz. Sağlığında da ölümünde de halkımız için varız biz" dedi.