Sofya-(fotoğraflı) Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası'nda mindere çıkan Milli Mayolarımız, Şampiyonanın ilk gününde 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

Gün boyunca çekişmeli anlara sahne olan 52. Dan Kolov - Nikola Petrov Uluslararası Grekoromen, Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası'nın birinci gün müsabakaları, Bulgaristan'da tribünlerde yer alan güreş severlerden tam not aldı. Dünya'nın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce sporcunun katılımıyla Sofya'da organize edilen turnuvada A Milli Takımlarımız sergiledikleri performansları ile yine dikkatleri üzerine çekti.

Grekoromen stilde mindere çıkan Milli Güreşçilerimizden 130 Kg'da Atilla Güzel, Bulgar rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. 59 Kg'da ABD'li rakibi karşısında üstün bir performans sergileyen Rahman Bilici bronz madalyayı boynuna geçirdi.

Serbest stilde ülkemizi temsil eden sporcularımızdan Münir Recep Aktaş gümüş madalya, Soner Demirtaş bronz madalya kazandı.

Büyük kadınlarda ter döken güreşçilerimizden 55 Kg'da Bedia Gün, Alman rakibini yendi ve altın madalyayı ülkemize getirdi. 60 Kg'da Hafize Şahin ise Bulgar rakibi karşısında etkili bir mücadele sergilemesine rağmen altına uzanamadı ve gümüş madalya kazandı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, madalya alan sporcularımızı tebrik etti ve şampiyonanın ikinci gününde mücadele edecek milli güreşçilerimize başarılar diledi. (MA)