Ankara-(fotoğraflı)

Finlandiya'da 1-6 Nisan 2014 tarihleri arasında organize edilecek Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı Mayo ile mindere çıkacak sporculardan Yakup Gör ve Fırat Binici, üst seviyede performans sergileyerek Türk Bayrağı'nı göndere çektirmek istediklerini söylediler.

AVRUPA İKİNCİSİ GÖR: "HEDEFİMİZ TABİİ Kİ ALTIN MADALYA"

Yaşar Doğu Turnuvası'ndan sonra Bulgaristan'a ve Belarus'a gittiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Avrupa İkincisi Milli Güreşçi Yakup Gör, "Bu ülkelerde düzenlenen turnuvalarda açıklarımızı gördükten sonra Elmadağ'da gerçekleştirmekte olduğumuz kampta eksikliklerimizi gidermek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hocalarımızla birlikte bir aile ortamı içerisinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Finlandiya'da takım halinde başarılı olacaklarına inandığını da dile getiren Yakup Gör, "Hedefimiz tabii ki altın madalya almak ve bu hedef doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde olumlu bir hazırlık süreci geçirdiklerinin altını çizen Gör, Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları elde edip akabinde ise Olimpiyat madalyasını Türkiye'ye kazandırmak istediğini belirtti.

AVRUPA İKİNCİSİ BİNİCİ: "RAKİPLERİMİZİ DİZE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık kampını gerçekleştirdiklerini ifade eden Avrupa İkincisi Milli Güreşçi Fırat Binici, artık hafif antrenmanlar yaparak form tutmaya başladıklarını söyleyerek Elmadağ Tesisleri'nin Avrupa standartlarını yakaladığını vurguladı.

İlk hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak olduğunu ifade eden başarılı sporcu Binici, "Daha sonra Dünya Şampiyonası'nda iz bırakmak ve 2016 yılında Olimpiyat madalyasını ülkemize getirmek amaçlıyoruz. Türk milletinin desteğini arkamızda hissederek güreşiyoruz ve Finlandiya'da rakiplerimizi dize getirerek Türk Bayrağı'nı göndere çektirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

gh(gh)