MİLLİ karting sporcusu Berkay Besler, 2013 CIK-FIA Academy Trophy Şampiyonası'nı 3'üncülükle tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Daha önce katıldığı pek çok yarışta Türkiye'yi başarıyla temsil eden milli sporcu Berkay Besler, Uluslararası Karting Komitesi ve Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu'nun 2013 yılında düzenlediği CIK-FIA Academy Trophy'de de Türkiye'yi temsil etti. Ülke federasyonlarının belirleyerek gönderdiği 34 elit sporcu, 3 farklı ülkede, toplam 6 yarış yaparak şampiyonayı tamamladı. 24 farklı ülkeden yaşları 13-15 arasında değişen sporcuların kıyasıya mücadele ettiği şampiyona, Belçika, İtalya ve Fransa'daki 3 farklı uluslararası karting pistinde gerçekleşti. Milli karting sporcusu Berkay Besler, sıralama turları birincisi olarak başladığı Belçika'nın ünlü Genk Pisti'ndeki ilk yarışta, rakibinin teması sonucu en arka sıraya düşmesine rağmen günü 12'ncilik ile kapattı. Takiben İtalya'da elde edilen 3'üncülük ve akabinde Fransa'da yapılan her 2 yarışını da birincilikle sonuçlandıran genç sporcu, 2013 CIK-FIA Academy Trophy Şampiyonası'nı genel klasman 3.'sü olarak tamamladı. Besler, ödülünü almak için 11 Ocak Cumartesi günü 19.30'da İtalya'nın Milano kentine gidecek.

Henüz 14 yaşındayken bu seviyedeki bir şampiyonada ilk defa genel klasman 3'üncüsü olarak yer almayı başaran milli sporcu Berkay Besler, yine bir ilke imza atarak Fransa'daki şampiyonanın 3. ayak yarışlarının her ikisini de kazandı. Berkay Besler, diğer pek çok ülke sporcusunun katıldığı ve o ülkeler tarafından izlendiği bu platformda ay-yıldızlı bayrağı iki kere en üst seviyeye çıkararak Türkiye'nin spor alanındaki başarılarına bir yenisini daha kazandırdı.

Türkiye'de sadece 1 adet gerçek karting yarış pisti olmasına rağmen tamamen kişisel özveri ve maddi fedakarlıklar ile her sene yurt dışında üst düzey 10 yarışa katılan milli sporcu, 2013 yılında CIK-FIA Academy Trophy'nin yanı sıra birçok uluslararası yarıştan derece ve kupalar ile döndü. os (os/fg)