BOLU'da kampa giren A milli grekoromen milli takımının güreşçileri, ramazan nedeniyle sahurda antrenman yaparak eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.
Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na ormanların arasında yer alan Aladağ Kamp ve Eğitim Merkezi'ne hazırlanan 25 güreşçi, 23 Temmuz'a kadar sürecek kampta güç depolayacak. Oruç tutan sporcular nedeniyle de kamp programındaki idman saatleri değiştirildi. Gündüz dinlenen güreşçiler, iftardan önce yaptıkları antrenmanın ardından iftar yapyorlar, gece saatlerinde de 2'nci antrenmana çıkarak sahur vaktine kadar çalışıyor.
28 yaşındaki  98 kilo güreşçisi Cenk İlden, 85 kiloda mindere çıkan kendisinden 3 yaş küçük kardeşi Kansu İlden'le antrenmanda birlikte ter döküyor. Cenk İlden, şöyle konuştu:
"Oruç tuttuğumuz için sabah antrenmanları iptal edildi. Şampiyonaya da 1.5 ay gibi bir süre kaldı. Bu sefer çok arzu ettiğim altın madalyaya kavuşmak istiyorum. Şampiyonanın benim için ayrı bir önemi var. Kardeşim de mücadele edecek. İki altın madalya alıp dönmek istiyoruz."
Kansu İlden ise, "Kampımızı da en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. Ağabeyimle birlikte kampta olmak benim için çok keyifli. Ağabeyim aldığı madalyalarla ve sporculuğu ile bana her zaman örnek teşkil etmiştir. Burada ilk defa birlikte yarışacağız. Dünya şampiyonası gibi büyük bir turnuvada ikimizde madalya kazanmak istiyoruz" dedi.
Milli takımı antrenörü Hakkı Başar'da şöyle konuştu:
"Amacımız 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanmak. Bu yönde çalışıyoruz. Kampta oruç tutanlar var. Gece çalışmak, farklı bir antrenman oluyor. İki kardeşin kampta olması da birbirlerini motive etmeleri anlamında çok iyi oldu."

FOTOĞRAFLI