A Milli Grekoromen Güreşçilerimiz ile A Milli Serbest Güreş Milli Takımımız, Eylül ayında Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası öncesi Ankara'da bir araya geldi.

Eylül ayında Özbekistan'da organize edilecek Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya için mindere çıkacak olan Milliler 20 gün boyunca birlikte çalışacaklar. 01 Haziran'da Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde toplanan 30'ar kişiden oluşan A Milli Grekoromen Güreşçilerimiz ile A Milli Serbest Güreş Milli Takımımız çalışmalarını sürdürüyor. Milli güreşçiler, kampta gerçekleştirdiği barbekü ile de moral depoladı.

A Milli Grekoromen Teknik Direktörü Hakkı Başar, Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nin şartlarının uygun olduğunu belirterek, Tesisimiz uygun olmasından dolayı Milli Grekoromen Güreşçilerimiz ile A Milli Serbest Güreş Milli Takımımız beraber kamp yapma imkanı oldu. Sporcularımız birbirleriyle daha iyi kaynaştılar. Dünya şampiyonasının ilk kampı. Bizim hedefimiz öncelikle olimpiyatlar. Her olimpiyatlarda hedef belirliyoruz. Bunun önünde de Avrupa Şampiyonası var. Bunlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Turnuvalarda sporcularımızı hazırlayıp onları değerlendiriyoruz. En iyi ve adaletli şekilde Türk sporcularına yardımcı oluyoruz. Geçen yılın üstüne bir adım da olsa üstüne koymaktı. Geçen Avrupa Şampiyonasına göre üstüne koyduk. Temellimiz Dünya Şampiyonası'nda üstüne koyarak yolumuza devam etmek. Olimpiyatlarda güreşin layık olduğu madalyaları almak. Bütün hedefimiz budur diye konuştu.

A Milli Serbest Güreş Milli Takım sorumlu antrenörü Necmi Gençalp ise, Grekoromen takımı ile yapılan çalışmaların katkısı olduğunu ifade ederek, Dünya Şampiyonasına 3 aylık bir dönem var. Grekoromen takımı bize katkı sağladı. Kampları iyi değerlendirip Dünya Şampiyonasına, Özbekistan'a en iyi sonuçları almak için çaba sarf edeceğiz. Tesislerde kendi evimiz gibi hazırlanıyoruz. Çocuklarımızın bir sıkıntısı yok dedi.

ERCAN ATA - ANKARA

ea(gh)