BAKIRKÖY Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden milli eskrimci Engin Batuhan Menküer, Almanya'nın Halle kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Circuit Turnuvası'nda 7'nci olarak önemli bir başarı elde etti.







Avrupa Eskrim Konfederasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan ve X. Händel Kupası adıyla düzenlenen turnuvaya 198 eskrimci katıldı. Erkekler Flöre branşında düzenlenen ferdi müsabakalarda 2 tur pul ve ardından direkt eleme maçları oynandı. Engin Batuhan Menküer, 1. ve 2. turdaki pul maçlarında 1'er maç kaybederek direkt eleme tablosuna 22. sırada yerleşti. İlk direkt eleme maçı olan 128'lik tabloda Beyaz Rus rakibini 15-7 yenen Engin Batuhan Menküer ilk 64'ün arasına girdi. Menküer sırası ile Polonyalı rakibini 15-5, Ukraynalı rakibini 15-7 ve Fransız rakibini de 15-11 yenerek çeyrek finale yükseldi. Engin Batuhan Menküer ilk 4 arasına girmek için çeyrek finalde karşılaştığı Polonyalı Andrzej Rzadkowski'ye karşı üstünlük sağlayamayarak elendi ve turnuvayı 7. sırada tamamladı.







Engin Batuhan Menküer, bu başarılı sonucun ardından 604 eskrimcinin bulunduğu Avrupa Eskrim Konfederasyonu'nun yıldızlar erkek flöre sıralamasında hanesine 42 puan daha yazdırarak 7. sıraya yükseldi.







Bu arada milli sporcunun elde ettiği bu başarı ile gurur duyduklarını belirten Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak, "Aralık ayı içerisinde Fransa'da yapılacak yıldızlar açık turnuvasında Batuhan'dan daha iyi derece bekliyorum" dedi. os (os/fg)