BREZİLYA'nın başkenti Brazilia'da 4 gündür devam eden 16. Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasıade)'de Milli takım kafilesi, jimnastik branşında mücadele eden Yunus Emre Gündoğdu'nun yarışma anında kolu kırılması nedeniyle büyük şok yaşadı.
Bir gün aranın ardından bugün devam edilen Olimpiyatlarda, cimnastikte artistik hareketlerde podyuma çıkan Yunus Emre Gündoğdu'nun yarışma sırasında kolu kırıldı. İlk olarak Milli takım kafilesinde bulunan sağlıkcılar ve Doc.Dr.Bülent Bektaşer sporcuya müdahale etti. Ardından hastahaneye kaldırılan Yunus Emre'ye gerekli müdahaleler yapıldı ve kolu alçıya alındı. Doc.Dr.Bülent Bektaşer Brazil'deki hastahanede sporcunun ameliyat olmasına izin vermedi. Bu gelişme üzerine Türkiye Oku Sporları Federasyon başkanı Ayhan Pala ve idareciler acilen toplanarak sporcunun bir antrenör ile Türkiye'ye gönderme kararı aldılar.
MİLLİ SPORCU TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNİN DEVREYE GİRMESİYLE İLK UÇAKLA TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ
Milli Sporcunun Türkiye'ye gönderilmesi için uçak araştırmasına giren Federasyon yetkilileri, Brezil Büyükelciliği yetkililerini arayarak yardım istedi. Elçilik görevlisi Halit Akgün, olayın ardından gerekli girişimleri yaparak uçak sorununu halletti. Milli Cimnastikçi Yunus Emre Gündoğdu Antrenör Aysel Gümüşlü bu gün Brazilia'dan Sao Paolo'ya oradan da İstanbul'a gönderildi. Bu gece geç saatlerde İstanbul'a inecek ve oradan İzmire götürülecek olan Yunus Emre İzmir'de ameliyat edilecek.
Hastahanede ilk müdahaleyi Brezilya'lı doktorlar ile beraber yapan Doc.Dr.Bülent Bektaşer, ''ön kol çift kırığı var. Burada müdahale olarak ateri ve redüksüyonu yapıldı. Muhtemelen ameliyat gerekecek. Öncelikle şişmenin inmesini bekliyoruz. Uygun şartlarda Türkiye'ye göndermeyi düşünüyoruz. Sonuç olarak açil olmayan bir operasyon geçirmesi gerekecek, ''dedi.
Milli Cimnastikçimiz Yunus Emre Gündoğdu Hastahanede yaptığı açıklamada, ''Şuan ağrım yok. İlk kırıldığında bir şey hissetmemiştim. Ama kısa bir süre sonra ağrıyı hissettim. Şimdi çok iyiyim ilaçlarımı alıyorum ve rahatım, ''dedi.
Federasyon Başkanı Ayhan Pala; ''Yaşanan olay çok üzücü. Sporcumuza gereken her türlü müdahale, Doktorumuz ve sağlık ekibimiz tarafından yapıldı. Buradaki sağlık ortamı el verişli olmadığı için Emre'yi Antrenörümüz refakatinde Ülkemize gönderme kararı aldık. Buradaki büyükelçiliğimize çok teşekkür ediyorum. Dünyanın ucundaki bu ülkede Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Elçilik yetkililerimiz bizleri bir an olsun yalnız bırakmıyorlar. Ayrıca yaşanan bu üzücü olayın ardından tüm ülkelerin Sporcumuza göstermiş olduğu ilgiye de teşekkür ediyorum. Sporcumuz en kısa sürede aramıza döneceğine inanıyorum'' dedi. EA(UD/FG)