LONDRA Olimpiyatları 1500 metre 2'ncisi Gamze Bulut, ortaya atılan doping yaptığı söylentisi için, "Kendisine 2016 Olimpiyatları gibi bu kadar büyük hedef koyan bir kişinin dopingle ne ilgisi olur? Kuyruklu yalan'' dedi.
Zürih'de koşulan 1500 metre yarışmasından sonra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintımar'la tartıştığı iddialarının da son derece gerçek dışı olduğunu belirten milli atlet Gamze Bulut, şunları söyledi:
"Ben 2012 Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldım. Artık tüm hedefim 2016 Olimpiyatları'nda birincilik kürsüsüne çıkmak. Zurih'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadım. Bu doğru. Ancak, doping yaptığım yayınları yalan. Dopingle hiç işim olmaz. Bugüne kadar tüm sporculara yapılan rutin doping kontrollerinden de alnımın akıyla geçtim. Birileri benimle ilgili algı yaratmak, üzerime oynamak istiyor. Yapılanlar ve yazılanlar son derece ayıp ve haksızlık. Milli bir sporcuya bu denli yakıştırma, ima yapmak ve algı yaratmak vicdansızlık. Moralimi bozuyorlar.''
2012 Olimpiyatlarında 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından 2'nci olup gümüş madalyanın sahibi Gamze Bulut'un antrenörü Süleyman Altınoluk'da şöyle dedi:
" Federasyon başkanımız Sayın Çintımar bizi Zürih'deki yarışmalardan sonra teselli edip Türkiye'ye uğarladı. Bu tartışma lafları, iddialar nereden çıkıyor? Motivasyonumuz ve moralimiz bozuluyor. Gamze'de de doping olduğu haberleri de yalan."

FOTOĞRAF