Yunus Emre SEL/TRABZON,()- CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, katıldığı panelde, "Trabzonspor ne kadar büyük bir kulüp ki bir kupası da Fenerbahçe müzesinde duruyor", dediğini, bir milletvekili arkadaşının da bu sözlerini hapishanede ziyaret ettiği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a ilettiğini söyledi.
Trabzonspor’un taraftar grubu Tayfa, 3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan şike operasyonun 3 yıl dönümünde, 'Asla geri durma' paneli düzenledi. Akçaabat Kültür Parkı’ndaki toplantı salonunda yapılan panele Milletvekili Canailoğlu, Trabzonspor Hukuk Kurulu avukatları Hakan Orhan ve Nusret Yılmaz'la çok sayıda taraftar katıldı. Milletvekili Canalioğlu, Trabzonspor’un haklı olduğu davada hakkını savunduğunu belirtirken şu iddialarda bulundu:
"Şike sürecinde bir kararla ilgili olarak, (Bu hukuk skandalıdır) dedim. Altına bir kişi, (Sen genel başkanla beraber Aziz Yıldırım’ı ziyarete gittin) diye yazmış. (Ben gitmedim, gitmem de. Gittiğimi ispat et, milletvekilliğini bırakacağım) dedim. İki üç milletvekili arkadaşımız cezaevlerinden sorumlu olduğu için Aziz Yıldırım'a ziyarette bulunuyor. Aziz Yıldırım, (Şu Canalioğlu var ya ona söyleyin, dikkat etsin kendine) diyor. Milletvekili arkadaşımız Veli Ağbaba'da Aziz Yıldırım'a, (Canalioğlu bir şey söylemiyor. Sadece, Trabzonspor ne kadar büyük bir kulüpki bir kupası da Fenerbahçe’nin müzesinde duruyor) diye konuşuyor."
"TÜRKİYE’DE GÜCÜN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR"
Milyetvekili Canaliloğlu, son olarak, "Türkiye’de ne yazık ki gücün üstünlüğü var, hukukun üstünlüğü değil. Nasıl ki Trabzon’da ve İstanbul’da yürüdük, aynı şekilde sesimizi gür çıkarmamız lazım. Bir de biz hep Fenerbahçe’ye yüklendik, (kupamız onda) dedik. Halbuki kupa başka yerlerde ama Futbol Federasyonu’na yüklenmedik. Hakkımızı federasyonda aramamız lazım" diye konuştu.
AVUKAT ORHAN: ''DONKİŞOTLAR GİBİYİZ"
Avukat Hakan Orhan ise birçok alanda hukuk mücadelesi verdiklerini belirtti, ''Trabzonspor olarak yel değirmenlerine karşı savaş veren adeta Donkişotlar gibiyiz. Sadece Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmiyoruz. Karşımızda siyaset var, sermaye var. Adeta günümüzde tapılan ne kadar şey varsa hepsi şu anda karşımızda" dedi. Avukat Nusret Yılmaz ise mücadeleye yılmadan devam edeceklerini vurgularken şöyle konuştu:
"Eğer siz bunu sadece bir kupa mücadelesi olarak görürseniz ve sonunda kaybedilmesi muhtemel bir mücadele olarak algılarsanız, bu yola çıkmanızda hiçbir fayda olmayacaktır. Mücadele azmini kaybetmemek lazım. İstenilen sürece yaymak, sürece yayarak kendilerine avantaj sağlamak, bu sürede karşındaki bıkkınlaştırmak ve mücadele azmini kırmaktır. Eğer biz bu süreç içerisinde gerekli direnci göstermezsek hak eden, hak ettiği halde kazanan biz değil başkaları olur."

FOTOĞRAFLI